Last news in Fakti

12 Юни, 2012 00:07 6 051 2

18 опасни сгради в 5 района на София

  • стари сгради-
  • събаряне-
  • глоби-
  • софия-
  • община
18 опасни сгради в 5 района на София - 1
Снимка: М. Богданова ©

Към момента в пет столични района броят на опасните общински сгради е двойно по-голям от този на частните. Само шест сгради частна собственост са с предписание да бъдат премахнати се посочва в отчетите на районните кметове на районите Оборище, Сердика, Възраждане, Средец и Триадица. След рухването на покрива на стара сграда на ул. „Шести септември” и „Гургулят” и срутването на козирка на кафене, разположено на партерния етаж на жилищна сграда на булевардите „Дондуков” и „Васил Левски” вчера стана ясно, че ще бъдат налагани възможно най-високите глоби на собствениците, които не поддържат имотите си. За частни сгради максималната глоба е 5000 лв., а за къщи, архитектурни паметници на културата, размерът може да достигне и 100 000 лв.

За периода януари 2011-май 2012 г. са премахнати 16 частни и 27 общински опасни сгради. През лятото се очаква събарянето на още 12 общински имота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    1 0 Отговор
    Вие от Райфайзенбанк се научете да не лъжете толкова много хората и после критикувайте. Повече необслужени кредити за Райфайзенбанк днес, а на всички останали - слънчев ден
  • 2 Bossman

    1 0 Отговор
    Старите сгради или трябва да се съборят и да се построи нещо хубаво на тяхно място или да бъдат национализирани ако със съответните собственици не може да се излезе на глава.Така ще се реши проблема с тях.