Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 10:56 3 846 2

Черна гора с атрактивни условия за инвеститорите

  • черна гора-
  • златна виза-
  • гражданство-
  • програма

Програмата „Златна виза“ е ограничена до 2000 заявления

Черна гора с атрактивни условия за инвеститорите - 1

Основното изискване към чужденците, които искат да придобият черногорско гражданство чрез програмата „Златна виза“, е да вложат минимум 450 000 EUR в недвижимост в крайбрежните райони и Подгорица или 250 000 EUR в проекти, разположени в северния или централен райони.

Допълнително инвеститорът трябва да направи благотворителна вноска в специално създаден за целта държавен фонд в размер на 100 000 EUR, а също така да плати данък в размер на 15 000 EUR за себе си, по 10 000 EUR за всеки член от семейството (до трима души) и по 50 000 EUR за всеки следващ.

Гражданството се издава след проверка от страна на държавата за благонадеждността на кандидата и обработка на неговата заявка от черногорските власти. Полученото гражданство може да се предава от поколение на поколение. Броят на кандидатите в програмата е ограничен – 2000 заявления. Те се подават чрез една от трите лицензирани от черногорското правителство специално за това компании.

„Програмата събуди интереса на много инвеститори още преди официално да бъде пусната. Очакваме голям интерес“, казва Раде Люмович, управител на Henley & Partners, една от трите лицензирани фирми.

Какво дава черногорското гражданство? На първо място трябва да се отбележи, че страната не е член на Европейския съюз, респективно наличието на такъв паспорт няма да позволи на притежателя му да работи и живее в държава членка на Съюза. Гражданите на Черна гора, обаче могат да посещават 122 държави без виза, включително и тези от Шенген, Турция, Русия, Украйна, Израел и ОАЕ. Черна гора е в процедура по членство в ЕС и ако получи такова, то цената на черногорския паспорт значително ще нарасне.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    8 7 Отговор
    Ехааа кога ще ги стигнем? С тази тиква начело на България най-много да удари някое дъно на някоя класация
  • 2 Pavkata

    4 3 Отговор
    Малейй, ще има наплив към Черна Гора...
    Смехурковци...
    С тия пари, който и да е, таман там ще иска да се установява.