Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 10:37 1 424 6

Кристо в действие: идва ред и на Триумфалната арка в Париж

  • триумфалната арка-
  • париж-
  • франция-
  • кристо

Ще бъде опакована в периода 29 септември – 4 октомври 2020 година

Кристо е прочут със своите зрелищни „опаковъчни" акции. Когато се намира в творческа фаза, Кристо не си пада по обилните трапези, пише агенция ДПА. Опитах се да обядвам, но всъщност предпочитам да работя на празен стомах, каза 84-годишният творец на една среща в Мюнхен, организирана от списанието на седмичника „Ди Цайт" – „Цайтмагацин". „Така човек се чувства по-лек и по-буден", добави Кристо и уточни, че особено обича кисело мляко и чесън. „Но иначе не съм много по яденето."

В момента Кристо има много работа. 25 години след сензационното опаковане на Райхстага в Берлин, сега е ред на Триумфалната арка в Париж. „Мечтая единствено за това: да опаковам изцяло Триумфалната арка", заяви творецът, който живее в Ню Йорк.

Кристо и съпругата му Жан-Клод, която почина през 2019, още преди 50 години замислят да опаковат тази най-прочута парижка забележителност. Проектът обаче беше одобрен едва сега – и то за много кратък срок. Кристо признава, че вече е бил изгубил надежда. Творецът възнамерява да забули Триумфалната арка с 25 000 квадратни метра сребристо-син плат и да представи творбата си пред публиката в периода 29 септември – 4 октомври 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 3 Отговор
    Стига ни занимавахте с тоя родоотстъпник ...
  • 2 театрален полюлей

    11 3 Отговор
    Крайно време е Кристо да помисли и за собственото си опаковане!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кой68

    9 1 Отговор
    Ако аз го опаковам ще съм ку-ку?Но той е изкуство.......😂😂😂😂🖕🖕
  • 5 Гост

    10 1 Отговор
    Егати твореца е тоя нищо не прави само опакова , да вземе да опакова подаръци в някой магазин , ще е от голяма полза.
  • 6 Мимо

    0 0 Отговор
    Добре де...аз съм простовато момченце, ама моля някой "по-така" да ми обясни какви са му "спатиите" на тоя... Опаковал това-онова, трето, пето... Къде е изкуството и той точно кое прави??? Ами аз мисля, че почти всеки един средно интелигентен човек, на който му се предостави първо разрешение, а след това и достатъчно пари (защото без тях няма как да стане) може да организира и да наеме фирми с необходимата техника и хора, които да увият с плат или някакви други материали която и да е сграда по света...всичко е въпрос само и единствено на наличието на достатъчно пари...