Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 14:21 5 856 3

Гърция: Без ДДС върху сделките с имоти

  • гърция-
  • ддс-
  • данък-
  • премахване-
  • имоти
Гърция: Без ДДС върху сделките с имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция реши да премахне ДДС при сделките с недвижими имоти, като по този начин ще се опита да стимулира сектора. Това се отнася за имоти, построени след 2006 г. уточни премиерът Кириякос Мицотакис, цитиран от Kathimerini.

Промяната е част от програма за цялостна визия на сектора през следващите четири години. В нея са описани начини за привличане на инвестиции, промени във фискална политика, водена от намаляване на данъци и действия в банковата система, които да минимизират лошите кредити. Целта на всички тези реформи е да се повиши делът на средната класа, която Мицотакис определя като „гръбнакът на обществото”.

„След травмата от криза продължила близо 10 години, имаме знанието и волята, които са основните съставки на решителността“, каза Мицотакис.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Можем само

    4 0 Отговор
    да се учим от по-мъдрите и да си спестим глупави приказки с министъра на финансите. У нас осигуровки, застраховски, такси, комисионни само нагоре. Вижте за пример кво чудо е в Агенциата по кадастъра- характеристика на земеделски имот -20 лв!
  • 3 Чунчобг

    0 0 Отговор
    Една скица да ти извадят 22лв абе що за серсемлък само преди 10год беше 5лв. Това чиновничество требе да яде и ака ,добре но у Бугарско пенсия 100 € заплата 350€ е разковаха е таз държава...