Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 15:53 2 986 4

Бум на новите жилища при съседите

  • гърция-
  • имоти-
  • жилища

20 000 имота смъкват цената в сектора

Бум на новите жилища при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Над 20 000 имота, от които много жилища, ще излязат на пазара в Гърция през следващите няколко години. Неминуемо това ще даде отражение върху цената, категорични са анализатори. Болшинството от тях са използвани като обезпечение за кредити, които са погасени, и съответните жилища и търговски обекти са продадени инвестиционни фондове.

Някои от фондовете вече са започнали продажбите, като например Ваіn Саріtаl. От юли досега тя продаде няколко сгради и вече разполага с капитал от 35 млн. EUR. Също така инвестиционната гpyпa пpидoби пopтфoлиoтo нa Аmоеbа зa 430 млн. EUR. Става дума за 2300 сгради.

Друг инвестиционен фонд, който е все по-активен на пазара, е Ароllо. Той придоби пopтфoлиoтo нa Јuріtеr зa 337 млн. EUR, което включва 1700 имота на стойност 500 млн. EUR. Близо 40% от него са жилища, а останалите търговски и хотелски комплекси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    4 0 Отговор
    И това се случва в държава която доскоро бе във фактически ФАЛИТ?
  • 2 балон

    1 3 Отговор
    аз съм брокер и мога да ви кажа, че цените в София вече паднаха под нулата. Ето например реновиран двустаен продадох в центъра мин. седмица за минус 200 Е кв. метър. И само, за да стане сделката реално аз платих комисиона на страните, защото продажната цена е отрицателна. Това е, балонът се спука със силно положение и заля всички

    Коментиран от #3

  • 3 Тролл2

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "балон":

    Браво на теб. Добър човек си ти. Повече като теб трябва и ще има повече щастливи ”софеаници”
  • 4 Броки

    0 0 Отговор
    20ОТГОВОР
    Тоя районния кмет, дет искал да изкупува зелените площи, ще му кажа, че спококойно може да предлага 2 € м², щото толкова е в прованса, а ако алчните реститути искат повече, да вземат да си платят подобренията, щото га софето е било село е нямало метро