Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 09:37 4 324 4

Най-активният имотен пазар в Европа

  • германия-
  • пазар-
  • недвижими имоти-
  • инвестиции-
  • вложения

За пръв път Германия изпревари Великобритания

Най-активният имотен пазар в Европа - 1
Снимка: Shutterstock

За пръв път от 10 години насам Германия изпревари Великобритания и се превърна в най-активния пазар в сектора на недвижимите имоти в Европа. От януари до септември са вложени 55.4 млрд. EUR в имоти във ФРГ. От тях 43.4 млрд. EUR в търговски имоти и едва 12 млрд. EUR в жилищни.

Германия остава най-голямата европейска икономика, политически стабилен и високоликвиден пазар. Въпреки това, анализаторите на консултантската компания Savills не изключват рецесия.

Броят сгради, които се строят в момента, не могат да задоволят високото търсене в редица големи градове, най-вече в офисния сегмент. В страната, както и досега, е налице висок инвестиционен потенциал в алтернативни сектори – студентски жилища, старчески домове, промишлени предприятия и други.

Вложенията в старчески домове от началото на годината до август възлизат на 264 млн. EUR, което надвишава сумите за аналогичния период на 2017 г. и 2018 г. Близо 7.8 млн. души в Германия са на възраст между 70 и 79 години, което е най-високия показател за Европа. Картината ще се запази и през следващите 10 години, прогнозират експерти. Във ФРГ расте търсенето на старчески домове и достъпни жилища за възрастни. Предприемачите определено се насочват към сегмента.

Докато градовете от „голямата седморка” – Берлин, Дюселдорф, Франкфурт, Хамбург, Кьолн, Мюнхен и Щутгарт, продължават да привличат значителна част от инвестициите, по-малките населени места също се оказват добър избор за дългосрочна инвестиция. Като се има предвид ограниченото предлагане и високата конкуренция сред участниците в големите градове, много предприемачи се насочват към други германски региони.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Обективен

    13 1 Отговор
    Жилищният проблем в Германия е много сериозен... Квартири те не достигат, а наемите хвърчат нагоре... Голям проблем е и липсата на квалифицирани строители,.. Немците не искат да работят тази тежка работа, а мигрантите не искат и ги мързи... Стават за това само източно евтопейците, но и те са крайно недостатъчни
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 777

    6 1 Отговор
    Германия е пред пълно унищожение !