Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 09:37 9 990 7

Нови данъци върху имотите в Германия

  • германия-
  • данъци-
  • промяна
Нови данъци върху имотите в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

В края на миналата седмица парламентът на Германия одобри данъчна реформа по отношение на недвижимите имоти. За момента остава открит въпроса точно с колко ще се повиши налогът върху жилища, къщи и земя. Знае се само, че ставката ще се определя от това къде се намира имотът, тъй като последната дума ще е на общинските власти, а конкретните суми ще бъдат посочени в бъдеще, пише германското издание Berliner Morgenpost.

Сега федералните провинции могат да решават ще ползват ли методът на изчисляване на Министерство на финансите или ще разработват свои собствени. Федералният модел както и досега се базира на цена и площ на собствеността, поради което всички 35 милиона обекти в Германия ги очаква мащабна преоценка. В същото време парламентът вече се обърна към общините да актуализират тарифите си.

При оформянето на сделка за покупко-продажба на недвижим имот в Германия купувачът е длъжен да плати данък прехвърляне. Размерът му варира в зависимост от региона. Така например, в Берлин той е 6% от придобитата цена. Данъкът за придобиване (Grunderwerbsteuer) се определя от федералната провинция, по местоположение на имота. Данъкът върху придобиването на имот играе съществена роля при попълването на бюджета на федералните провинции.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига бе

    0 4 Отговор
    смелници с тая Германия
  • 2 Тролл2

    5 2 Отговор
    И в София щели да ги вдигат, щото много гражданье станалье. Хазната требе да се пълни.
  • 3 Анти милиционер

    3 2 Отговор
    Боже какъв Ад.
  • 4 наблюдател

    6 7 Отговор
    aз cъм брoкeр и мoгa дa ви кaжa, чe цeнитe в Coфия вeчe пaднaхa пoд нулaтa. Eтo нaпримeр рeнoвирaн двуcтaeн прoдaдoх в цeнтърa мин. ceдмицa зa минуc 200 E кв. мeтър. И caмo, зa дa cтaнe cдeлкaтa рeaлнo aз плaтих кoмиcиoнa нa cтрaнитe, зaщoтo прoдaжнaтa цeнa e oтрицaтeлнa. Тoвa e, бaлoнът ce cпукa cъc cилнo пoлoжeниe и зaля вcички

    Коментиран от #5

  • 5 Тролл2

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "наблюдател":

    Браво на теб. Добър човек си ти. Повече като теб трябва и ще има повече щастливи ”софеаници”
  • 6 Броки

    2 1 Отговор
    Тоя районния кмвт, дет искал да изкупува зелените площи, ще му кажа, че спококно може да предлага 2 € м², щото толкова е в прованса, а ако алчните реститути искат повече, да вземат да си платят подобренията, щото га софето е били село е нямало метро

    Коментиран от #7

  • 7 Брокерът

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Броки":

    Прав си, ама си не грамотен.