13 Ноември, 2019 06:21 3 687 22

Общината внася закон за презастрояването на София

  • презастроеване-
  • строителство-
  • община-
  • софия-
  • фандъкова
Общината внася закон за презастрояването на София - 1
Снимка: БГНЕС

Едно от първите неща, които каза след като Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София, е, че ще инициира законодателни промени с цел намаляване на презастрояването в столицата. „Още в сряда (бел. ред. 13 ноември 2019 г.) заедно с главния архитект Здравко Здравков ще внесем в Министерството на регионалното развитие предложение за промени в ЗУТ, Закона за устройство и застрояване на Столична община и някои наредби“, каза тя и обясни, че паралелно с това ще започне и работа по промяна на общия устройствен план на града.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    33 2 Отговор
    Новият стар общински съвет и районни кметове, циркът продължава с пълна сила по старому, ико не очаквам от този мандат. Започна се с разрешение на два небостъргача, сега презастрояването ще борят. Разтоварване на трафика, адекватни решения за намаляване на синята зона и изграждане на подземни паркинги, освободете улиците от полирали автомобили и ще разширите платното двойно, ще се намалят невъзможните задръствания, а вие глупости единствено правите.
  • 2 Кварталния

    9 1 Отговор
    А в ПловДИВ кога?
  • 3 София

    26 2 Отговор
    Е съсипана от 12 години вече и с всеки ден става все по-зле!..
  • 4 бб бб

    27 2 Отговор
    Тая пионка Фандъкова за толко години чак сега ли й стигна времето за презастряването! Ама, ми то вече е късно, не остана една градинка!
  • 5 Броки

    4 6 Отговор
    Тоя районния кмвт, дет искал да изкупува зелените площи, ще му кажа, че спококно може да предлага 2 € м², щото толкова е в прованса, а ако алчните реститути искат повече, да вземат да си платят подобренията, щото га софето е било село е нямало метро
  • 6 Гостенин

    12 2 Отговор
    Както винаги всичко в тази псевдо-държава е след дъжд качулка! То няма смисъл от този закон, тя София вече е толкова презастроена, че повече няма накъде. Единственото, което все още могат да застроят са големите паркове. Да живее бетонът в тази държава!
  • 7 komunist4e be

    4 0 Отговор
    Фандъчето се шашнала от изборните резултати и почва да прави грешки в бързината да са покаже колко е ефективна
  • 8 Динку

    8 1 Отговор
    Много е просто да се реши проблема - увеличават двойно отстоянията между сградите и въпросът е решен! Какво е това чудо - 10 метра разстояние между 6-7 етажни сгради??? Във всеки парцел от 500 м2 се строи блок!?!
  • 9 До Динку

    10 0 Отговор
    Много си прав, като им сложат да бягат по 8-10 метра от границите на парцела, да видим какво ще им остане да построят в парцел 20/30 метра
  • 10 Макето

    14 0 Отговор
    Височината на сградите да се брои до кота било, а не до кота корниз, защото нашите "строители" имат навика да "вграждат" 2-3 етажа в покрива и да правят сградите със 7-8 метра по-високи!!!
  • 11 балон

    4 9 Отговор
    аз съм брокер и мога да ви кажа, че цените в София вече паднаха под нулата. Ето например реновиран двустаен продадох в центъра мин. седмица за минус 200 Е кв. метър. И само, за да стане сделката реално аз платих комисиона на страните, защото продажната цена е отрицателна. Това е, балонът се спука със силно положение и заля всички
  • 12 азсъм

    11 1 Отговор
    Вижте какво става в "Студентски град". Сляпи ли са тия архитекти? Нямам думи.. Бето, бетон .. Боклуци, и мизерия и цената на квадрат е 1200 евро?! Слезте на земята бе? Кой иска да живее в тая мизерия?
  • 13 възмутен

    10 0 Отговор
    Какви промени ще правиш ма НЕКАДЪРНИЦЕ? ЗАЩО ПРОМЕНИ СТАТУТА НА ЗЕМЯТА от ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ в ПЛОЩИ ЗА ЗАСТРОЯВАНЕ ДО БЛОК 122 в Люлин, защото ли до това място е блокса на БРАТОВЧЕДА РАДО на ТИКВАТА и тъй като общината нямала пари за застрояването на терена ще го ПРОДАДЕТЕ НА БРАТОВЧЕДА НА ТИКВУН. ЕТО, ТОВА СА ВАШИТЕ МРЪСНИ ГЕРБЕРСКИ ХОДОВЕ. ВЪРНИ ЗЕЛЕНАТА ПЛОЩ ДО бл. 122 в ЛЮЛИН!!!!!!МРЪСНИ ТВАРИ. КРАДЦИ. УНИЩОЖИТЕЛИ НА НАЦИЯ И ЦЕННОСТИ!
  • 14 4i4i

    5 1 Отговор
    Това се прави, за да могат перачите да си пласират боклучавите блокове, които вече имат разрешително за строеж, но хората се ослушват. Сега ще има - купувайте, че не остана и ще пласират всичко. Като се изчистят ще си променят пак закона и ще строят наново. Балъците са много.
  • 15 един българин

    5 1 Отговор
    Поредния лицемерен ход на Гробарите-Ци.аняри , лъжа след лъжа , кражба след кражба - след купеният и манипулиран вот започват с двойно по голям апетит - той идва с яденето вече - 12 години!
    Тая бабичка на конци Фъндък , не се посвени да учителства на МАФИЯТА трети мандат - в пъкъла ще гние тя и шефовете и!
  • 16 3454

    2 0 Отговор
    Късно е моме за китка
  • 17 истинко

    8 1 Отговор
    Ако искаш да се курумпираш възможно най-много, внеси закон, който след това да нарушаваш! Така ще вдигнеш мизата още по-високо! Ако министър председателя, съдиите, прокурора и полицията стоят зад теб, нямаш проблеми да нарушаваш който си искаш закон!
  • 18 Пешо

    2 0 Отговор
    ПРОСТЕТЕ НИ- ние крадохме вече няма да правим така....с новото прокурорче няма кой да ни пипне ;)
  • 19 Някой да дойде и да провери

    2 0 Отговор
    КАКВО СТАВА ВЪВ ВАРНА-Ж.К.ЧАЙКА!!!!!!!
    УЖ ЗЕМЯТА БЕШЕ ДЪРЖАВНА!!!!
    Няма кой да спре местните ФЕОДАЛИ!!!!
  • 20 никой

    3 0 Отговор
    ще бори тя с сол тъшака от район Искър Цеков.елате да видите как борят двамата заедно с Артекс презастрояването в Дружба 2 около Метростацията.още малко и метрото ще отклонят щот им пречи на проект "нова дружба"
  • 21 Martin

    0 0 Отговор
    Старият кмет как не се е сетил, че София се презастроява, че трябва новият кмет да решава проблеми? Както винаги типично по гербаджийски - "Внасяме промени", ама какви промени, с какви цели, защо, положителни ефекти, отрицателни ефекти.. кой му дреме, промени да има. Тия управляват държавата като бащиният, на никой никакви обяснения не дават.
  • 22 Поручик Балканец

    1 0 Отговор
    Подозирам, че пак ще я свършат "като кучето на нивата". Понеже ако спреш жилищното строителство, а разрешиш другото дтроителство (складове, производства и офиси) тогава ще увеличиш диспропорцията в търсене и предлагане на жилищни площи, цените на жилищата ще хвръкнат и ще напълниш гушите на спекулантите. А в провинцията ще расте безработицата. Дали това не е целта?