Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 15:43 6 587 5

Бизнесмен остана без имение и ресторант

  • хасържиев-
  • чси-
  • продажба-
  • търг-
  • пловдив

Причината са дългове на пловдивският предприемач Георги Хасържиев

Имението в Марково и ресторанта на известния бизнесмен Георги Хасържиев е пуснато на търг. Финансов крах е в основата на изпълнителното дело, заведено срещу концесионера на стадиона на ФК "Сокол" в Марково. Хасърджиев е потънал в дългове към банка, които не може да изплати.

До скоро бившият следовател, бизнесмен и ресторантьор се е ширил върху близо декар в пловдивския Бевърли хилс. Той стопанисваше и местната кръчма в Марково. Хасарджиев нашумя с обвиненията си, че е подслушван от ДАНС и ГДБОП и притискан от НАП-Пловдив, след като данъчните му поискаха над 3 милиона ДДС, непризнавайки сделки с чуждестранни фирми, а бизнесменът стъпи в безкрайна съдебна битка да доказва, че доходите му от международна търговия, както и сделките са законни, припомня trafficnews.bg.

Към днешна дата голяма част от бизнес портфолиото на Хасърджиев е порехвърлено на жена му Петя и на 25-годишния му син Жоро, както и на трети лица. Междувременно обаче ипотека върху имотите му в Марково остава необслужвана. Ресторантът и къщата му са оценени за близо 1,5 милиона лева, ала търговете по закон ще започнат от 80% от пазарната стойност на имуществото.

Ресторант "Марково" с РЗП от 700 квадратни метра, включващ зимна градина, барбекю и покрита лятна част от ресторанта, е разположен върху 1,5 декара терен в центъра на предградието. Той е оценен на 885 хиляди лева, а бъдещите купувачи ще могат да дадат предложение над първоначалната цена от 708 хиляди лева. Имотът е в активите на една от най-известните фирми на Хасарджиев "Мултикомерс-97" ЕООД, на която в момента Георги е управител, а жена му собственик на капитала.

Апетитният жилищен имот на известната фамилия включва двуетажна къща в стил лукс от 90-те години на миналия век, гаражи, както и голяма градина с басейн, беседка, барбекю и други екстри. Бутиковото жилище е оценено нa 575 000 лева, а търгът за продажбата му ще започне от 80% от пазарната оценка, а именно 460 000 лева.

Предстои наддаването да продължи до 16 декември, а след това при налични оферти ще бъде обявен новият собственик на имението.

Бизнесмен остана без имение и ресторант

Бизнесмен остана без имение и ресторант

Бизнесмен остана без имение и ресторант


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    40 7 Отговор
    За тия пари се купува апартамент в отличен квартал в Барселона или Берлин! А те ги искат за къща в село край Пловдив. СМЯХ!
  • 2 123

    24 4 Отговор
    Пълна с правописни грешки статия.Също така и неграмотно скалъпена
  • 3 гост

    10 2 Отговор
    Откриваите сметка!Да помагаме на "човека" с дарения и есемеси.
  • 4 незнайко

    13 0 Отговор
    Това е поредния "трик" с фалит за да си продаде НЕПРОДАВАЕМОТО !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.