Last news in Fakti

12 Декември, 2019 18:07 4 397 12

Нови инвестиции в логистиката край София

  • логистика-
  • логистичен център-
  • инвестиция-
  • софия-
  • българия

Инвестицията е на стойност 52 млн. лв.

Нови инвестиции в логистиката край София - 1

Строителството на логистични центрове около София продължава да бъде атрактивна инвестиция. Едно от доказателствата за това е направената днес „първа копка“ на административно-логистичен комплекс на терен от 57 декара до бул. „Ботевградско шосе“. Инвестицията е на стойност 52 млн. лв. Проектът е от типа „Built to Suit and lease“ и е в съответствие с изискванията и спецификациите на бъдещ наемодател – един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Новият център ще осигури 500 работни места. Като изпълнител на административно-логистичния център Кордеел България ангажира около 50 компании с над 300 специалисти в различни дейности в отделните етапи на строителството. Наличието на отлична пътна инфраструктура ще осигурява бързо и ритмично обслужване на логистиката.

Административно-логистичният център ще се състои от модерни складови помещения и офис сграда, които ще бъдат изградени в срок от 18 месеца. Проектът предвижда 32 000 кв.м. складови площи с капацитет от 45 000 палетоместа за съхранение. Предвидени са автоматизации в процесите по изготвяне на поръчки, както и контролирана среда за складиране, които ще завишат продуктивността и нивото на оперативните процеси, също и качеството на предлаганите услуги. Логистичният център разполага с 38 товарни рампи с нивоизравнители за обслужване на камиони и бусове. Това позволява обслужването на около 100 камиона дневно.

Офисната сграда е 4500 кв.м. и е с изцяло остъклена фасада. Високата енергийна ефективност, комбинирана с изискана визия на фасадното решение, правят сградата архитектурен акцент на целия комплекс. Съвременната отоплителна, вентилационна и климатизационна система, освен че ще осигури комфорт и благоприятен микроклимат за служителите, ще работи с екологичен хладилен агент, който е от съществено значение за грижата към природата.

Логистичната сграда е разделена на две зони – темперирана и нетемперирана, като основната разлика, е съдържанието на палетите. Темперираната заема по-голяма част от складовото пространство, като там има обособени и складове със завишени изисквания откъм пожарна безопасност.

„Когато говорим за инвестиции, обичайно се фокусираме в числата, те разбира се са важни. Но инвестициите означават и доверие. Българското правителство ще продължи да дава аргументи в България да се правят нови инвестиции, да поддържа добра макроикономическа среда, ще създава нова инфраструктура. Особено горд съм с тези инвестиции, които всеки ден създават стойност и добавят по нещо към българската икономика“, каза заместник министър-председателят - Томислав Дончев, който взе участие в церемонията по „първа копка“ .

Нови инвестиции в логистиката край София

Нови инвестиции в логистиката край София

Нови инвестиции в логистиката край София


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прометей

    4 4 Отговор
    Бетон и желязо,градинка и парк са лоши думи
  • 2 хубавец

    8 3 Отговор
    бетон, желязо, и по-малко от десет нови работни места, иначе големи фанфари, и големи хвалби, кога ще има инвеститори, които ще разкриват много и платени работни места
  • 3 Fra Dia

    6 2 Отговор
    "Офисната сграда е 4500 кв.м. и е с изцяло остъклена фасада.". Е това трябва да се избива през наемите..Сега трябва и "Закон за Складирането". Колко му е, . Например ако имаш туршия , трябва да я съхраняваш в темперираната зона..
  • 4 Ех, Българио...

    7 3 Отговор
    Земята ти от плодородна стана бетонна - складове, складове, складове!
  • 5 Крали Марко

    8 2 Отговор
    Пак яко изпиране на 10-ки милиони на гробаджиите. Кога ще се построи завод? На територията на софийиско складове и логистиките са над 500 бр перачници! Ще ядем бетон скоро ! Долу гроб ! Свобода на народа!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 НЕМА ЛАБАВО

    4 1 Отговор
    Бетон му е майката.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 3333

    4 2 Отговор
    Какво толкова има за складиране, като почти нищо не се произвежда.
  • 10 Ганю

    2 3 Отговор
    Няма кой да работи ве.
  • 11 Софянец

    3 1 Отговор
    Истината е да се откриват работни места в цяла БГ а не само в и около София ,ама е най лесно е да дойдеш в София и да караш такси или да работиш в строителството и да плюеш Сф
  • 12 Васил

    0 1 Отговор
    Производство нула за каква инвестиция ми говорят?