Last news in Fakti

13 Декември, 2019 14:05, обновена 13 Декември, 2019 16:51 3 534 5

Спорен имот остана без строително разрешително

  • тютюневи складове-
  • пловдив-
  • разрешително за строеж-
  • съд-
  • собственици
Спорен имот остана без строително разрешително - 1
Снимка: БГНЕС

Собствениците на разрушения тютюнев склад на ул. „Одрин” №8 поискаха съдът да отмени заповедта на началника на РДНСК, с която е спряно разрешението им за строеж. Пловдивският Административен съд обаче не уважи молбата им.

Става дума за отменянето на заповед издадена от РДНСК през август 2016 г., с която се отменя строителното разрешително издадено през декември 2010 г. и презаверено през 2014 г. от главния архитект на община Пловдив.

Решението на съда е базирано на събраните по делото доказателства, а именно, че сградата е част от ансамбъла на улиците „Иван Вазов” и „Цанко Дюстабанов”. Също така проектът не е съгласуван с Министерство на културата. Направено е експертно заключение по назначена по делото съдебно техническа експертиза с вещо лице архитект. Това е и причината съдът да отхвърли жалбата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шабиха

    11 0 Отговор
    Те затова го запалиха, умниците. Сега ще остане на стени. Лаком г+з, кръв се+е.
  • 2 мдаааа

    10 1 Отговор
    Ся да очакваме ли собствениците да минат по всички телвизии и да „ревът” и плюят я съда,я правителството или кмета...

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "мдаааа":

    Не. Сега ще чакаме да падне и да убие някого и после да питаме кой е виновен.
  • 4 Рошко

    4 0 Отговор
    Аз заглавието нещо не можах да го разбера, я пак са пробвайте
  • 5 пещерняци

    4 3 Отговор
    Собствениците са пещернаците от Винпром Пещера. Случайно го придобили покрай покупката на някаква общинска фирма, завалиите. Не че го искали, даже не разбрали че го купуват. Влезте им в положение, много им е тежко всякак година да плащат данъци без да ползват сградата. За капак, някакъв клошар им го запали преди години!