Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 11:21 2 113 0

Протести намалиха с 50% наемите на тези имоти

  • хонг конг-
  • мол-
  • търговски център-
  • наем-
  • отстъпка-
  • търговци

Протести намалиха с 50% наемите на тези имоти

Протести намалиха с 50% наемите на тези имоти - 1

Нестихващите вече месеци протести в Хонг Конг принудиха собствениците на търговски центрове да въведат спасителен план, който включва и намаляване на наемните нива с до 50%. Подобна крачка предприе най-голямата компания за недвижими имоти Ѕun Нung Каі Рrореrtіеѕ. За февруари отстъпката от месечния наем на търговците е 50%.

Компанията МТR Соrр, която притежава молове в близост до метростанции, също обяви отстъпка от месечната рента за своите клиенти от малкия и среден бизнес. В момента тя събира информация за международните си клиенти, след което ще им предложи съответно и отстъпки.

Компанията Lіnk Rеаl Еѕtаtе Іnvеѕtmеnt Тruѕt също има много клиенти от малкия и среден бизнес. Тя планира да реализира програма за подобряване на условията на наемателите си на стойност 10.2 млн. USD. В програмата влиза възможност за разсрочено плащане, понижаване на лихвите в случай на просрочие при плащане на месечната рента и предоставяне на грантове.

По-дълбока рецесия и значително влошаване. Това са прогнозите на Моrgаn Ѕtаnlеу за развитието на Хонг Конг през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА