Last news in Fakti

2 Март, 2020 06:21 11 418 4

Коронавирусът удари пазара на имоти при съседите

  • гърция-
  • имоти-
  • коронавирус
Коронавирусът удари пазара на имоти при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Свиване на гръцката икономика между 0.1% и 0.3% се очаква в зависимост от това колко време ще продължи епидемията от коронавируса. Според анализатори, епидемията ще окаже сериозно влияние върху недвижимите имоти, тъй като голям брой от чуждестранните инвеститори са от Китай. Най-вече това ще се усети по отношение придобиването на гражданство срещу покупка на имот, или т.нар. „Златна виза”. За периода 2016-2019 гг. 70% от китайците купили имоти в Гърция са се възползвали от тази възможност.

Проучване на Oxford Economics показва, че при пандемия на коронавируса световната икономика ще се свие с 1.3% и ще загуби 1.1 трлн. USD от работа, пътувания, спад в търговията и инвестициите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тролл2

    8 1 Отговор
    Не е коронавируса, а цените!
  • 2 бълхар

    5 1 Отговор
    Даже вирусите не искат да живеят в нашата родина,хахаха.
  • 3 Българин

    2 0 Отговор
    А в Българя пък го изкорени направо пазара на недвижимите имоти
  • 4 Николай

    15 1 Отговор
    Корона вируса неминуемо ще засегне и цените на имотите у нас - очакван спад 10 -30 %