Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 15:24 5 910 5

Странна тенденция при съседите

  • гърция-
  • инвестиции-
  • региони-
  • тенденция

Чуждестранните инвеститори се насочват към покупка на имоти в по-малко известни региони на Гърция

Странна тенденция при съседите - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на недвижими имоти в Гърция се стабилизира. Сред основните причини, според анализатори, е фактът, че чуждестранните инвеститори вече търсят да купят апартаменти или къщи в по-малко известни места, а не само в Санторини, Парос и Миконос. През 2019 г. акцентът на купувачите е бил насочен към Корфу, Родос, Халкидики и Крит, както и малко известната локация Месиния, островите Кос, Сими и Лефкада.

И цените, и сделките отчитат ръст през 2018 и 2019 гг. Инвестицията в „бетонното злато” отчитат ръст за седмо поредно тримесечие. Интересът към покупка на имоти в по-малко населени места, анализаторите си обясняват, с доброто развитие на туристическия сектор, както и развитието на програмата „Златна виза”.

За пета поредна година Гърция остава водеща инвестиционна дестинация в Средиземноморието благодарение на високата рентабилност в сектора на недвижимите имоти. Най-висока е доходността от отдаване под наем в Миконос – 8.2%, Пафос – 6.5% и Санторини – 6.3%. В Родос, Халкидики и Ханя те е 4.8%. От имоти в тези региони може да се спечели повече, отколкото в Сан Тропе – 3.9%, Марбея – 4.3% или Ница – 4.2%.

Стабилният приток на туристи ще се запази и през 2020 г. ще осигури висока инвестиционна привлекателност. Този фактор в съчетание с подем на имотния пазар ще поддържа силното търсене на ваканционни апартаменти в не толкова известни региони на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    6 6 Отговор
    На цената на тристаен в София може да си купиш къща на морето в китно гръцко селце. ;)

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ставрос

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Йозеф":

    жозеф, на цената на тристаен в софия можеш да си купиш 25 къши в китни български селца.
  • 3 Широко им, около стария

    9 1 Отговор
    Гърция, България или където и да е другаде, нямаш. ли,, манги,, си увиснал като,, свински черва,, а всеки не може,, да проси,,....!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 РАФА КИНТЕРО

    1 0 Отговор
    Живея в Гърция и мога да кажа че всичко е точно и подредено ,а гъркините се праскат като луди с почти всеки чужденец.