2 Август, 2012 23:47 11 580 7

Стъклен дворец за 3 млрд. EUR във Венеция

  • пиер карден-
  • дворец-
  • венеция

След като преди дни модният диктатор Пиер Карден влезе в новинарските сайтове с информация за екстравагантната си вила под формата на космически кораб в Кан, днес беше разпространена и информация за неговата нова идея в областта на архитектурата.

Този път адресът е Венеция, а обектът е стъклен дворец. Palais Lumière ще се състои от три кули с различна форма и височина, съединени помежду си със шест платформи. Дворецът ще има ресторанти, магазини, концертна и кинозали, а също така офиси и луксозни апартаменти с изглед към Венецианската лагуна. По предварителни разчети стойността на проекта възлиза на 3 млрд. EUR. 60-етажният комплекс ще разкрие близо 7000 нови работни места.

Проектът на Карден е символ на неговата любов към родното място. Той е роден в близост до Венеция през 1922 г. под името Петро Кардини. Бъдещият стъклен дворец обаче предизвика смесени чувства у жителите на Венеция. Според едни Palais Lumière е уникално и иновативно произведение. Друго смятат, че формата на сградата не съответства на архитектурата на града.

Основният проблем е, че дворецът ще бъде висок 245 метра, което е по-високо от кулата на площада Сан Марко. Това означава, че стъклената постройка на Карден ще промени градската визия. Много хора от местното население протестират срещу Palais Lumière и не смятат, че на Венеция й е нужен нов символ. „Айфеловата кула също първоначално на никой не се е харесвала, а днес е най-известният символ на френската столица”, припомня Родриго Базиликати, племенник на Карден и ръководител на проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zimbabve

    4 2 Отговор
    Докато има такива "проекти" ще има и световна мизерия и глад ....

    Коментиран от #3

  • 2 Скарлет Монтани

    3 0 Отговор
    по скоро докато има такива проекти хората от цял свят ще посещават тези места ;) само с една айфелова кула колко пари правят хората от туризъм !!!
    а ние тука какво имаме???
  • 3 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "zimbabve":

    И беэ проекти гладът и миэерията ще си ги има,но проектите все пак съэдават раб.места.малко акъл ти трябва,но навреме!
  • 4 rossi

    0 0 Отговор
    proekta,kato 4qlo e mnogo dobar,no naistina ne pasva na mqsto kato Venecia.6te razvali cqlata magiq na romantikata...Jalko bi bilo,ako proekta se osa6testvi...bi pasnal perfektno v dubai na primer.no,tova e samo moe mnenie,nz dali nqkoi go spodelq s men
  • 5 Методи Белчев

    0 0 Отговор
    otkachalnik
  • 6 architect

    0 0 Отговор
    ай профани, оставете на специалистите да се изкажат - това л..но никога, никога, никога няма да стигне нито до проект, нито до реализация, силно се съмнявам, че е поръчано - по-скоро някой бездарен дизайнер иска да го приемат за архитект... то не е като да редиш плочки или да окачаш пердета :P
  • 7 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    Руски новобогаташ за втори път на екскурзия в Париж, пред Айфеловата кула пита екскурзовода:
    - Какво става, още ли не са открили петрол тука?