Last news in Fakti

30 Април, 2020 09:06 1 767 1

Отдават под наем имоти собственост на летище "Пловдив"

  • имоти-
  • собственост-
  • статут-
  • промяна-
  • правителство

Промениха статута на редица имоти

Отдават под наем имоти собственост на летище "Пловдив" - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството промени статута на сгради и съоръжения, намиращи се в община Долна Митрополия, с. Божурица, местност „Ливадите", от публична държавна на частна държавна собственост. Решението е във връзка с „Реконструкция на обща Пречиствателна станция за отпадъчни води за група населени места от общините Плевен и Долна Митрополия", финансирана по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г." С оглед прилагане на съвременни технически решения и подобряване условията за работа и експлоатация на ПСОВ, е предвидено премахването на част от съществуващите сгради и съоръжения, тъй като са морално и физически остарели, в незадоволително състояние и с отпаднала необходимост за функционирането на станцията.

На МВР се предоставя правото на управление върху имот - публична държавна собственост за нуждите на дирекция „Миграция". Имотът се намира в град Елхово, ул. Чаталджа № 2 и е с площ 6529 кв. м. Досега той е стопанисван от Министерството на образованието и науката - Център за специална образователна подкрепа „Никола Йонков Вапцаров" - гр. Елхово, но вече не е необходим на системата на образованието. С терена ще се осигурят допълнителни обслужващи площи за нуждите на дирекция „Миграция" към МВР.

Правителството обяви имоти - частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на вътрешните работи, за имоти - публична държавна собственост. Имотите са три на брой като два от тях се намират в София - в районите „Илинден" и „Витоша", и един е в град Добрич. Те се използват за изпълнение на функционалните задължения на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност", съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи.
Министерският съвет прие и решение за възмездно учредяване на безсрочен сервитут върху поземлен имот в горска територия - публична държавна собственост, в полза на „А1 България" ЕАД. Имотът се намира в землището на село Гривица, Община Плевен и е с площ на сервитутната зона 0,588 дка. Той попада в района на дейност на Териториално поделение „Държавно горско стопанство Плевен" към Държавно предприятие „Северозападно държавно предприятие" - Враца. Върху имота ще бъде изграден подземен електропровод 20 kV за електрозахранване на базова станция PVN0056.A Гривица.
За частна държавна собственост ще се обявят две сгради и едно съоръжение, разположени на територията на пристанищен терминал „Бургас Изток-2“. Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати, заради отпадналата необходимост от използването им, както и лошото им конструктивно състояние. Това ще позволи повишаване на конкурентоспособността предвид специфичните нужди и изисквания на клиентите на терминала.

Кабинетът одобри отдаването под наем на част от имот, собственост на „Летище Пловдив“ ЕАД на ДЗЗД Консорциум „Аркад“. Имотът от 65 000 кв. м. е част от бившето летище Търговище. Активите се отдават под наем за складирането на тръби, необходими за изпълнението на проект „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница“. С това решение се дава възможност за по-бързото изграждане на „Балкански поток“, който е обект от национално значение, както и се осигуряват допълнителни приходи за „Летище Пловдив“ ЕАД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.