Last news in Fakti

27 Юни, 2020 09:21 6 099 9

Строят втори Хонг Конг

  • хонг конг-
  • град-
  • втори-
  • инвестиция-
  • вложение

Това ще е международен частен град

Строят втори Хонг Конг - 1
Снимка: Shutterstock

Собственикът на инвестиционната компания RECAS Иван Ко търси място за строителството на нов град за онези жители на острова, които искат да го напуснат в разгара на политическите вълнения. Това ще е мегаполис със собствена социалноикономическа и политическа система, интегрирана в законодателството на държавата, на чиято територия ще бъде изграден. „Искаме да даден възможност на жителите на Хонг Конг да го напуснат, като в същото време запазят досегашния си начин на живот и продължат да градят кариера и семейство в демократична и свободна държава”, казва Ко в интервю за The Telegraph. За целта Ко е основал нова компания – Victoria Harbour Group. Тя вече търси свободна земя в развитите държави.

Плановете са мястото да бъде избрано още тази година, а строителството да започне най-късно през следващата. Средства за реализирането на проекта вече се събират от инвеститори от Хонг Конг и Силициевата долина. Останалите ще бъдат събирани в етапа на проектиране.

Към момента се водят преговори с правителствата на четири държави, като първата е Ирландия. Първата среща инвеститорите трябваше да проведат през февруари, но тя беше отложена заради карантината.

Половината от новия мегаполис е да бъде заселен с мигранти от Хонг Конг , а другата – от местни жители. Общо те не трябва да надвишават 2 млн. души.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PeepING Tom

    21 1 Отговор
    А кога да чакаме втория Кинг Конг ?
  • 2 Дядо Мрази

    37 3 Отговор
    Почнаха с частните градове, със собствена икономика, валута, охрана.
    Както едно време по филмите.
    Да идват да строят тук, близо до подпорните стени на Алепу.

    Коментиран от #3

  • 3 Вуте

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Мрази":

    нЕма да им дадат ТУК!#НИЕ ще си строим! За #НАС!И нашите деца!#НАШИТЕ деца!

    Коментиран от #5

  • 4 Иииии ние

    21 4 Отговор
    Ние спешно търсим на капиталисти. КРАДЦИ друга земя и друг народ че нашия вече го ограбиха а БГ земята я засипаха и продадоха!!!!
  • 5 Как бе Вуте

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вуте":

    Пари имаш ли?
  • 6 Рошко

    6 4 Отговор
    Ако искат да си построят и един мини абсурдистан
  • 7 Селяндур

    2 2 Отговор
    Аз искам да строя такова в Странджа, ама немам 300 000 000 000
  • 8 Шломо Шекелберг

    2 2 Отговор
    Там ще могат да са офисите на глобалните корпорации които не искат да отговарят пред суверенни държави и техните граждани.

    Нещо като "Израел за корпорации". База за операции в която винаги може да се скатаеш.
  • 9 от т на г

    3 0 Отговор
    От трън, та на глок.
    Хубаво, ще направят град/мегаполис. Дори да предположим, че той ще се насели в близките 10 години. И след това, какво правим? Когато децата, на първите заселници станат на 20години и поискат и те да имат жилище? Просто за тях, няма да има място. Техните родители все още ще си ползват жилищата и поколението ще е на абсолютно същия хал, както са сега младите в ХонгКонг.