Last news in Fakti

13 Юли, 2020 17:55 2 603 2

Ръст от 60% при продажбите

  • дубай-
  • жилища-
  • цени-
  • продажби-
  • оае

Цените в Дубай са все по-достъпни

Ръст от 60% при продажбите - 1
Снимка: Shutterstock

С премахването на част от ограничителните мерки в резултат на пандемията от коронавирус продажбите на жилища в Дубай отчитат 60% ръст през юни спрямо май. Средно по 570 транзакции са се реализирали седмично през юни, а броят на дневните продажби за последните три седмици на миналия месец отчитат ръст от 11%.

През второто тримесечие са продадени над 5560 жилища и къщи в арабското емирство на обща стойност близо 3 млрд. USD, което е наполовина спрямо първото тримесечие на текущата година. За периода януари-юни са реализирани 15 893 сделки на обща стойност 9 млрд. USD. Юнските данни говорят за бързо възстановяване на пазара, което представлява V-образна крива.

Като цяло на пазара на недвижими имоти в Дубай спадът продължава заради много предложения и поевтиняването на петрола, което започна през 2014 г., коментират анализатори. Въпреки това, през следващата година пазарът може да тръгне нагоре благодарение на ръст в икономическата активност заради очакваното провеждане на

Expo 2020.

Що се отнася до пазара на жилища от вторичния пазар, то 53% от сделките през юни са били именно такъв тип имоти. За май процентът е 33.5%, а за април – 28%. „В момента ясно виждаме незадоволеното търсене и някои агенции за недвижими имоти са свидетели на рекордни месеци. Кандидатите за ипотечен кредит са много, лихвите по този вид заеми са на рекордно ниски нива, а банките все още имат добри предложения”, коментират анализатори.

От началото на кризата с над 400% се е увеличило търсенето на къщи и таунхауси и през лятото ще се наблюдава висока активност, тъй като цените остават атрактивни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на Едвин Сугарев от Габровр честен

    1 0 Отговор
    Ние хората в БГ от безработица и безпаричие едвам живеем и изкарваме деня а вие тук ни показвате Дубай като чели сме милионери и имаме милиони!За ваша справка ФАКТИ БГ е да знаете че в БГминималната заплата е 450 лева а един апартамент поимерно една стара панелка на 50 години е минимум 70 000 лева най-евтината!Един нов апартамент от 120 квадратни метра е минимум 140000 лева в Шумен,Добрич,Търговище и Варна според вас цените в Дубай са много изгодни незнам с каква етика и разум може даси позволите така да цитирате цените за там някаде има някаква грешка вие не живеете на този свят малко се вразумете и публикувайте нормални неща от които обикновенния човек да разбира неможе един работник на минимална заплата даси купи апартамент от Дубай хората от местата където си живеят немогат даси купят кви са тези глупости?

    Коментиран от #2

  • 2 В грешка си

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Фен на Едвин Сугарев от Габровр честен":

    Само обикновенните работници не могат. България прелива от милионери и милиардери. Така е във всяка държва, която е вннашето положение. Не ги знаеш, защото се крият зад 2ра ръка коли, и някой живеят в панелки. Затова няма да видиш на протест, повече от няколко хиляди (повечето платени) където и да е. Само ние сме зле братленце, всички останали си живуркат в България на макс.