29 Юли, 2020 09:21 5 149 5

Отчуждиха имоти, за да строят пътища

  • имоти-
  • правителство-
  • решение-
  • промяна-
  • статут

Продават имоти собственост на „Напоителни системи"

Отчуждиха имоти, за да строят пътища - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри отчуждаването на имоти - частна собственост за изграждане на пътни надлези за жп участък Пловдив - Бургас. Те попадат в землищата на селата Безмер, Кабиле и Завой в община Тунджа, област Ямбол. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти - частна собственост, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс, като съобщаването се извърши от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Правителството разреши също така продажба на недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи" ЕАД. Същите са ситуирани в гр. Сандански; гр. Стара Загора; с. Падина, общ. Девня и с. Баничан, общ. Гоце Делчев. „Напоителни системи" ЕАД е търговско дружество със сто процента държавно участие, в което правата на държавата, като едноличен собственик на капитала на дружеството, се упражняват от министъра на земеделието, храните и горите. До момента дружеството е собственик и стопанисва недвижимите имоти, но изпитва затруднения по поддръжката и стопанисването им. Продажбата на имотите ще се осъществи на търг и чрез пряко договаряне, при начални цени, не по-ниски от пазарните стойности, определени от независими оценители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    8 1 Отговор
    Отчуждаването е ясно, но по колко ще ги платят тези имоти не се казва !!! По пазарна цена или държавна ???

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Ма теб ко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Та иннтересува платен.???
  • 3 само лесно унищожават и разпродават

    5 0 Отговор
    щот не можели да стопанисват.Хиляди км. напоителни канали и системи са унищожени от некадърници и крадци.

    Коментиран от #4

  • 4 Ние работим за хората!

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "само лесно унищожават и разпродават":

    А защо новото правителство на президента Радев не построи тръбопровод с минерална вода, минаващ през къщата и зайчарника на Боко (БМБ), за да има откъде хората да си наливат без опашки минерална вода? ("ЗА ХОРАТА БЕ ,ТУЛУПИ, ДА ИМА ЗА ХОРАТА"!) Тя, къщата, и без това няма да му трябва вече, още по-малко зайчарника!
  • 5 С ГЕРБ напред!

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    На членовете на ГЕРБ по пазарна с наддаване, а за останалите - по държавна! Така е справедливо, ТУЛУПИ такива!