6 Октомври, 2020 14:49 2 792 1

Цените ще растат на фона на повишено търсене

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • къщи-
  • вили

По време на пандемията интересът към жилища в Дубай спадна

Цените ще растат на фона на повишено търсене - 1

Консултантската компания Colliers International прогнозира по-нататъшен ръст на цените на вилите и къщите в Дубай за сметка на жилищата. Причината е, че в разгара на пандемията. В доклада се посочва, че в момент, в който цените на най-търгуваните видове имоти в най-предпочитаните от купувачите райони на емирството растат, наемните нива ще останат конкурентоспособни. През четвъртото тримесечие се очаква ръст в броя на сделките и дефицит в предлагането.

"Наблюдава се ръст в броя на клиентите, които преминават от жилища в къщи или таунхаус. В допълнение на външното пространство, в резултат на пандемията, се увеличи необходимостта от допълнително място за работа или такова за почивка" се посочва в изследване на анализаторската компания.

Анализатори отбелязват, че много купувачи в момента предпочитат да купят имоти в Дубай с ипотека. Също така се е увеличило и търсенето на луксозни имоти в райони като Palm Jumeirah, District One и Jumeirah Islands. Повечето респонденти в анкета на Colliers International отбелязват увеличаващия се недостиг на жилища в райони като Emirates Living, Jumeirah Park и Arabian Ranches, където се наблюдава повишена покупателна активност.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    То щото там има много градски къщи. Тъпа статия.