Last news in Fakti

15 Декември, 2020 11:11 2 779 2

Тук покупката на жилище става все по-трудна

  • дания-
  • цени-
  • жилища

Цените на имотите в сегмента в Дания продължават да растат

Тук покупката на жилище става все по-трудна - 1
Снимка: Shutterstock

С 4.2% са поскъпнали жилищата в Дания през третото тримесечие на тази година спрямо второто, сочат данните на Националния статистически институт на страната. При къщите и вилите увеличението е съответно 3.5% и 3.3%. Основната причина за ръста е повишеното търсене. Аналогична тенденция се наблюдава и в съседните Германия и Нидерландия.

"Поскъпването ще продължи, макар и не с толкова бързи темпове. Цените ще растат в близкото бъдеще, тъй като предлагането ще остане слабо. Покупките ще продължат със същите темпове, както и досега, но пазарът ще се "омекоти", тъй като клиентите няма да имат голям избор“, прогнозират анализатори.

Независимо от високите цени, пазарът на жилища в Дания остава стабилен. Донякъде това се дължи на факта, че потребителите се отнасят с повишено внимание към кредитирането, но продължават да купуват с ипотечен заем, заради ниските лихви.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 denmarrrkkk

    2 2 Отговор
    Цените трябва да растат защото не може секи да купува както му дойде . Засега е ефтино все още.
  • 2 Варна

    0 0 Отговор
    Ако не са високи цените,всички ще дойдат в София,Варна,Пловдив,и без това се напълниха с провинцялисти тези градове