Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 12:45 1 987 9

Моловете се надяват основен данък да им бъде намален

  • мол-
  • търговски център-
  • такса-
  • смет-
  • намаляване

По-ниска такса "Смет"

„Надяваме се отварянето на моловете да не е за малко и да не последна отново затваряне, а иначе за две-три седмици се виждат ефектите от това отваряне във връзка с броя на заразените. Според нас имаше неравнопоставеност между нас и търговските центрове, които не бяха затворени. При нас мерките дори се спазват повече. Като охрана, която следи за дезинфекция, маски, движение в една посока, ние имаме възможност и да вкарваме чист въздух в обектите, докато това в големите магазини няма как са се случи. Вече имаме фирми, които затвориха в моловете, зимната продукция остана и сега за един месец трябва тази колекция да се реализира, това ще е изключително трудно“, казва Манол Гойгаджиев, председател на Българската асоциация на ритейл центровете, цитиран от БНР.

Всеки един търговски център има различни правила дали трябва да намали наемите на търговците – „подходът е индивидуален обаче, защото при някои имаше спад от 20-30%, при други нямаше спад. Затова и отстъпките за наемите са различни за различните магазини“. По думите му може да има още намаления на наемите, не се знаят какви ще са резултатите от първата седмица след отварянето.

На въпрос дали общините са намалили годишните такси за смет на моловете, той уточни, че още при първото затваряне са изпратили такова запитване до всички общини с търговски центрове: „Някои отговори бяха отрицателни, други дори не ни отговориха, което е доста притеснително, а ние не можем и да участваме в програмите за подпомагаме на малките и средни предприятия от държавата, защото се водим големи фирми. Така че позиция нямаме и от Столична община. Но силно се надяваме да получим и някаква помощ. Иначе ние нямаме забавяне на плащането на такса смет и за миналата година“.

Затова и от Асоциацията очакват намаляване на тази услуга, още повече че са вложили милиони за спазване на противоепидемичните мерки още от началото на пандемията, а техният бизнес беше спиран.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист от провинция Тракия

    8 1 Отговор
    "Моловете се надяват"...
    Не се надявайте, за да не се наденете!
  • 2 честен ционист

    4 0 Отговор
    За Великден ще сте затвореми, да си знаете отсега..
  • 3 мошета ниедни

    4 0 Отговор
    Пускайте намаления, ама истинки по 70%, а не както вие си знете вдигнем с 50, свалим с 30.
  • 4 МОЛец

    7 2 Отговор
    Важното е кръчните и моловете да са отворени. Това е най-висшата ценност в бг.
    Деца, образование, медицина, са глупости.
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    6 1 Отговор
    Отвориха ги за да кажат след няколко дни, че заради това са се увеличили болните. После пак ще вкарат още повече тоталитаризъм, защото никой не иска да се вакса с гмо-помията.
  • 6 ЕмоФаса

    1 2 Отговор
    Моя бизнес е контрабанда на цигари за ГЕРБ, но ще се регистрирам като МОЛ, за да мина метър с данъците...
  • 7 Русенец

    6 0 Отговор
    На всички богаташи и бизнесмени ще им бъде намален този или онзи данък. Само данъците на раята скачат нагоре. Болен здрав носи.
  • 8 Русенец

    5 0 Отговор
    Цялата пандемична криза беше умело дирижирана и използвана, за да се намалят ДДС и други данъци на вълците, и да се увеличат данъците и цените на бедните хора. Всичкото извънредно положение беше изплзвано за да се пуснат вълците в кошарата, наволя да разкъсват овцете. А 4обаните седят до плета и се правят, че не виждат.
  • 9 ЧеститО

    3 0 Отговор
    МОЛовете се надяват......А Бойко и шайката му си пълнят чекмеджетата с евро и кюлчета ! Така поне излиза наяве !