Last news in Fakti

13 Януари, 2022 07:21 8 904 11

Пореден рекорд

  • търговски център-
  • москва-
  • русия

Москва ще открие 30 мола през 2022 година

Пореден рекорд - 1
Снимка: Shutterstock

През 2022 година е предвидено въвеждането в експлоатация на 30 обекта, които са с почти 300 000 кв.м търговска площ. От консултантската компания Colliers съобщиха, че това ще е рекорден брой въведени в експлоатация търговски центрове за една година от 2013 г. насам - когато бяха открити 18 търговски центрове.

През 2022 г. на московския пазар на дребно ще се появят 294 000 кв.м нова търговска площ. През 2021 г. са били пуснати в експлоатация 281 000 кв. м площ, през 2020 г. броят на новите квадратни метра за търговия на дребно надхвърли 300 000.

„В новите търговски площи за 2020-2023 г. преобладаващият дял от въвежданите в експлоатация обекти са малки и средни, като се засилва акцентът върху професионалните обекти на пешеходно разстояние“, посочват от Colliers.

От компанията обясниха, че намаляването на площта на въведените в експлоатация съоръжения е престанало да бъде еквивалент за тяхното лошо качество. Те уточниха, че 42% от всички площи, обявени за откриване през 2021 г., не са били отворени - въвеждането в експлоатация е отложено за 2022-2023 г.

Ритейл пазарът на недвижими имоти в Москва нараства средно с 11 нови обекта годишно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мол

    11 4 Отговор
    Кел файда ако трябва сертификат.

    Коментиран от #6

  • 2 идеално

    7 4 Отговор
    22 мола = Трети Рим
  • 3 Тъп

    5 2 Отговор
    Американска му работа.
  • 4 Митьо Зъркела

    10 11 Отговор
    И ний от Владивосток от Урал от Архангелск искаме супермаркет , аптека и бръснарница.
  • 5 Чудо големо

    16 3 Отговор
    Няма нищо по хубаво от малка къщица в северната пустош да нема хора а само студ сняг барбекю огън и стар зил да се возиш
  • 6 В Москва не трябва

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мол":

    В Москва сертификати няма. Даже и маските на закрити не са задължителни. Пусни си видеа от Москва от последните месеци. Половината в метрото и моловете нямат маски.

    Коментиран от #7

  • 7 Абе ти

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "В Москва не трябва":

    Абе ти добре ли си бе. Общувай малко с зора от там и виж за какво става въпрос. Обяд в торбичка не може да си вземеш без сертификат, а в метрото снимат, без маска 5000р глоба.
  • 8 Русия

    16 11 Отговор
    Е велика държава. Ние сме продажници. Обънахме й гръб и се пресъединихме към НАТО. Но в нашата история тя играе важна роля. Не го забравяйте.

    Коментиран от #9

  • 9 АУУУУУ

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Русия":

    Това си е твое лично мнение
  • 10 Магнит за суетни

    2 0 Отговор
    Снимката е от ГУМ ! ГУМ НЕ Е МОЛ!!! Дори ЦУМ не е МОЛ! Даже не мога да се сетя, кога украсата в ГУМ, беше такава, но снимката не е много актуална! В Москва (дори след МКАД) си е било ВИНАГИ изгодно за търговия с каквато и да била стока. Нямам представа откъде са им парите на руснаците, но Москва е като черна дупка - всеки с пари идва, за да ги остави тук - луда работа...
  • 11 ПараШут

    2 1 Отговор
    Нещо пак сте се объркали! Руснаците нали уж бяха бедни? Какви са тези 30 търговски центъра които ще строят за една година и кой ще влиза вътре като те уж едвам свързват двата края?! Не пускайте повече такава дезинформация!