Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 15:07 16 311 7

Тук имотите поевтиняват

  • торонто-
  • канада-
  • жилища-
  • къщи-
  • цени

Все по-изгодни къщи в Торонто

Тук имотите поевтиняват - 1
Снимка: Shutterstock

Ръст в продажбата на жилища и къщи се регистрира в Торонто през януари тази година спрямо същия месец на миналата. Основната причина е ръстът в търсенето на еднофамилни къщи, което доведе до ръст в цените, сочат данните на Регионалния съвет по недвижими имоти (TREB).

През първия месец на текущата година продажбите на имоти от вторичния пазар в Торонто са се увеличили с 52.4% на годишна база, до 6928 броя. Средната цена също отчита ръст от 15.5% за същия период, като достига 759 245 USD. Прирастът се дължи най-вече на поскъпването с 31.2% на еднофамилните къщи.

За същия период цените на жилищата отчитат спад от 4.7%, като в самия Торонто кондоминиумите са се обезценили с 8%, а в предградията отчитат лек ръст от 4.8%.

„Гледайки напред, може да очакваме, че стабилизирането на икономиката и увеличаването на населението в Торонто паралелно с масовата ваксинация ще поддържа ръста на продължаващото търсене на къщи и жилища под наем. В дългосрочна перспектива дефицитът в предлагането ще остане проблем, особено в нискоетажното строителство“, казва управителят на TREB Джейсън Мърсър.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А претендирате за

    61 0 Отговор
    Сериозна медия.Какъв е този плосковат похват,да слагате заглавия без конкретика? Кликове ли гоните? Това все по масово се превръща в ежедневна политика на публикация във сайта ви.Толкова замъглени,разводнени заглавия,едно след друго.Отваряш и написаното е на светлинни години разлика от заглавната част.Обиждате огромна част от форумците, и като интелект,и като участник.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    11 1 Отговор
    Това е град, който приема по 150 000 имигранти годишно. През последната година мигранти ме се приемат поради епидемията и това стабилизира цените. Намаляват цените на апартаментите защото са крайно неудобни за работещите от домашни офиси. иначе цените на имотитте за 10 години са нараснали 2-3 пъти. Канада попълва брутния си вътршен продулт предимно от сделки с имоти
  • 4 шуткААА

    13 0 Отговор
    Мислих , че е в Банкя , пък то било Торонто ! Карай , майтап да става !

    Коментиран от #7

  • 5 Спести ми думите

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "А претендирате за":

    Обидните, 99%, не са чували за Торонто, ама заглавието лигаво...
  • 6 Уса

    3 0 Отговор
    Ваксинацията можехте да я пропуснете,но ви разбирам мъките
  • 7 Шофьорааа

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "шуткААА":

    Само в асковско апартаментите намалят цената а на кауните се вдига / въпреки че са зелени/