22 Март, 2021 18:17 3 457 2

Държава достигна 30-годишен максимум

  • канада-
  • жилища-
  • цени

Цените на имотите в Канада отчетоха нов рекорд

Държава достигна 30-годишен максимум - 1
Снимка: Shutterstock

През февруари цените на новите жилища в Канада отчетоха ръст от 1.9% на месечна база спрямо месец по-рано, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Това е най-бързият месечен темп на поскъпване за последните 30 години. Спрямо февруари миналата година имотите от първичния пазар отчитат поскъпване от 7%, което е най-силното поскъпване спрямо юли 2007 г., съобщава специализираният сайт Market Screener.

Пазарът на недвижими имоти в Канада е в подем, независимо от пандемията, предизвикана от коронавируса. Купувачите решиха да действат, опасявайки се от по-нататъшно поскъпване на имотите.

По-рано канадската Асоциация на недвижимите имоти съобщи, че продажбите на жилища от вторичния пазар са се повишили със 6.6% през миналия месец спрямо същия през миналата година, а цените отчитат ръст от 17.3% на годишна база.

В 22 от 27 канадски агломерации е отчетено поскъпване при жилищата ново строителство. Най-силен ръст се наблюдава в градове като Торонто. Причината е, че инвестициите в жилищното строителство спомагат за възстановяването на канадската икономика. Като резултат цените на жилищата в Канада растат по-бързо от тези в САЩ. Новопостроените имоти продължават стабилно да поскъпват, тъй като купувачите се възползват от ниските лихви по ипотечните заеми. Влияние оказва и поскъпването на строителните материали.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonim

    4 1 Отговор
    Безработица води до бум при покупките факти бг
  • 2 мечо

    1 1 Отговор
    всичку пускъпва