Last news in Fakti

8 Март, 2021 11:11 4 775 6

В столицата не е най-скъпо

  • италия-
  • жилища-
  • къщи-
  • цени-
  • градове

Цените на жилищата в Италия растат с по-бързи темпове

В столицата не е най-скъпо - 1
Снимка: Shutterstock

С 2.6% поскъпнаха жилищата в Италия спрямо къщите, които отчитат незабележим ръст от 0.1%, макар ситуацията в отделните региони да е различна, сочат данните на специализирания сайт Idealista.

Най-силен ръст при жилищата за миналата година се отчита в Милано – 19.6%, като средната цена на квадратен метър е достигнала 2793 EUR. Следва Модена и Удин, където за изминалите 12 месеца поскъпването е 7.1%. Средната цена е съответно 1620 и 1552 EUR.

Най-скъпо са се търгували имотите в Балцано – 3759 EUR/кв.м., или 6.2% поскъпване в рамките на една година. Следва Савона – 3267 EUR/кв.м., или увеличение от 1%. Във Флоренция сделки са се сключвали при средни стойности от 3024 EUR/кв.м, или 4.3% увеличение.

Сасари е провинцията, в която се отчита най-силен ръст на цената на къщите – 9.1%, до средна стойност на квадратен метър от 2429 EUR. Втора е Неапол – 8.6% поскъпване при средна цена от 1961 EUR/кв.м.

От големите градове Милано отчита най-силен ръст в цената на квадратен метър жилищна площ – 18.8%. Той заема второ място по най-високи средни цени на квадратен метър – 4075 EUR и отстъпва на Венеция, където цената е 4500 EUR/кв.м. Във Венеция и Милано къщите са поскъпнали с 11%. Средната цена на квадратен метър е съответно 3600 EUR и 3635 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трета мотика

    6 3 Отговор
    Щом са толкова скъпи значи хората имат много пъри
  • 2 Гост

    4 1 Отговор
    Как ще се отрази на пазарът у нас това, че новите собственици на новозакупени жилища ще трябва да се оръсят яко за едни паспорти?

    Коментиран от #3

  • 3 ,***

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Новозакупените апартаменти си имат паспорти

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от ",***":

    Не закупените нови, а новият ти стар панел.
  • 5 Калоян

    0 0 Отговор
    Още в първото изречение малоумие"...жилищата в Италия спрямо къщите..."Когато се прави копи-пейст и се превежда с гугъл се получават такива безсмислици а иначе автора сигурно е с претенции...
  • 6 мечо

    0 0 Отговор
    ету цените навънка,а вие саму ревети че у наст е скъпу