Last news in Fakti

15 Март, 2021 18:11 1 939 4

Нови социални жилища получиха 14 граждани на Ловеч

  • ловеч-
  • община-
  • жилища-
  • наем-
  • договор

Договорите за наем са за срок от 3 години

Нови социални жилища получиха 14 граждани на Ловеч - 1

Кметът на Ловеч - Корнелия Маринова, връчи първите два договора на наематели на общинското социално жилище в града. Общо 14 души получават ключове за новите си домове. Първите наематели днес бяха Ирина Белишева и Красимир Стефанов. „Вие влизате в един чисто нов дом. Убедена съм, че това ще ви мотивира да бъдете добри стопани. Да ги пазите и поддържате отговорно. Пожелавам на всички вас щастие, сбъднати мечти и един прекрасен живот в нов дом“. С тези думи се обърна към двамата наематели кметът Маринова.

Приемът на заявления-декларации за картотекиране на нуждаещите се лица стартира през ноември 2020 г. Приети са 25 заявления от кандидати за настаняване. Със Заповед на кмета на община Ловеч е назначена Комисия за картотекиране на желаещите. 18 от тях са одобрени от Комисията и са предложени за настаняване, като четирима са се отказали.

С подписване на договора лицата поемат ангажимент да се включат и в социалния пакет от дейности, част от договора за наем, който включва активно търсене на работа, обучение за ограмотяване, придобиване на професионална квалификация, ключови компетентности и други обучителни курсове. Едно от условието е също децата в училищна възраст да посещават образователна институция, лицата да имат избран личен лекар и редовно да провеждат профилактични прегледи.

Договорите се сключват за срок от 3 години.

Общинското социално жилище е изградено по проект „Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв. „Гозница“, гр. Ловеч“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

В рамките на проекта е извършена цялостна реконструкция на сграда – общежитие в кв. „Гозница“ за превръщането ѝ в социално жилище за настаняване на уязвими групи.

Обособени са 49 апартамента: 3 двустайни за настаняване на хора в неравностойно положение, 36 двустайни, 5 тристайни и 5 четиристайни апартамента.

Приемът на заявления-декларации за картотекиране на нуждаещи се лица продължава. Желаещите мога да подадат необходимите документи в Център за информация и услуги на гражданите в сградата на Община Ловеч.

Нови социални жилища получиха 14 граждани на Ловеч


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    25 1 Отговор
    Цингарела Цингарелааааа....
  • 2 Врачка

    5 5 Отговор
    Защо само 3 години а не за постоянно?

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    18 0 Отговор
    Я дайте снимки след 3 месеца.....
  • 4 Ще видим

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Врачка":

    Защото след три години всичко ще бъде ошушкано, спомнете си блока в Ямбол.