Last news in Fakti

16 Март, 2021 18:23 2 979 2

Значителен ръст в цените

  • нидерландия-
  • жилища-
  • цени-
  • дефицит-
  • ипотека

Причината е дефицитът на жилища в Нидерландия

Значителен ръст в цените - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата в Нидерландия ще продължат да растат, сочи прогноза на Rabobank. Две са основните причини за това – дефицитът в сегмента и ниските лихви по ипотечни заеми. За текущата година стойността на квадратен метър жилищна площ се нарасне с 8% спрямо миналата, а през 2022-ра увеличението ще е 4%.

Спрямо прогнозите направени в края на миналата година, поскъпването е значително. Банката смята, че икономическата ситуация в северната страна е по-добра от очакваната. „Очаква се безработицата да нарасне по-малко, спрямо по-рано направени прогнози. Продължаващият дефицит на пазара на жилища също играе съществена роля за поскъпването. Също така възможността за финансиране на потенциални купувачи на жилища в момента е особено благоприятна“, пише в съобщение на Rabobank.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    15 2 Отговор
    Половин милион евра за две малки стаи и един клозет. Еврогейската мечта.
  • 2 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Много се вълнувам от цените на жилищата в Нидерландия !!!......
    Изобщо не ми дреме, че цените на хранителните продукти в РБ са вече на доста над "европейското" ниво !
    С тия вълшебни доходи, чакам с трепет ЕВРОТО !!