18 Май, 2021 14:51 2 711 8

Бавят пускането на нова детска градина

  • ясла-
  • детска градина-
  • кръстова вада

Над 10 000 деца остават без ясла в София

Над 10 000 деца в София останаха без ясла и детска градина след първото класиране заради липса на места. В същото време родители продължават да чакат пускането на детската градина в квартал "Кръстова вада". Детското заведение трябваше да отвори врати още минала есен. Градината е единствената в "Кръстова вада" и с нетърпение се очаква не само от живеещите там, но и от целия район "Лозенец", тъй като проблемът с местата в градини и ясли в тази част на Столичната община е много сериозен.

"И всеки се оправя както може, търси роднини в провинцията. Проблемът тук е доста голям", споделя Стоян Шерденов, цитиран от bgonair.bg. Строежът на детската градина започва през февруари 2018 г. Срокът за завършване на обекта беше променян неколкократно по различни причини. Последно детската градина трябваше да е готова през октомври миналата година.

Сега строителят обещава детската градина да бъде предадена с акт 15 на 19 юни. "Всичко е изградено напълно, срокът от 19 юни е напълно постижим", каза представителят на фирмата строител - инж. Калин Божилов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haha

    5 1 Отговор
    В кръстова вада няма какво да се правят ,там всичко е от провинцията човека сам си го е казал.
  • 2 Република

    3 2 Отговор
    Проблема за тези деца е че нямат постоянен адрес в Столицата.

    Коментиран от #3

  • 3 вече

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Република":

    Глупости. Всичките са с постоянен адрес по документи поне. В центъра родители търсят да си пишат детето на адрес срещу заплащане, за да им е по-близо до работата. Всичко е шменти и корупция, едно честно тото не могат да организират. Столична община и самоковската са неспособни да се справят и трябва да си ходят с добро.
  • 4 бучимиш

    4 0 Отговор
    Е посоката е ясна - към малките населени места, където и без това има все по-малко ученици - хайде кръгом..
  • 5 Гост

    3 0 Отговор
    Проблемът е в това ,че от общината нямат за цел да решават този проблем.Така е и с паркирането и с още някои належащи проблеми за столицата.Когато се издава разрешително за 10000 апартамента застрояване то е ясно ,че там трябва да има осигурени места за 1000 дечица.Затова в нормалните държави тези неща се планират.Но е по-лесно да се строи и пребира комисион без да се мисли много ,а и защо да си развалят схемата на подкупи за класиране в детска или ясла?!
  • 6 Мъка,сър!

    2 0 Отговор
    Ганьовка работа
  • 7 ужас

    1 0 Отговор
    Докато шефката на СО е учителката по руски няма какво да очаквате - сами си я избрахте. На обещания ако вярвахме сега да е рай в София. А аз виждам само кал, прахоляк и занемарени сгради. То тротоари няма, те на детска градина се надяват. А от инвеститора разбрахме "Готово е, ама няма да го пускаме още". А защо не е станало в срок не казва, както и дали ще има санкции. Той работи с договор в който има записан срок все пак, но защото е "наша" фирма няма да има удържани пари. Така и с улиците - някои се ремонтират по 2-3 години на парчета по 200-300 метра а им се плаща като за 2-3 километра.
  • 8 РАДИО АКТИВЕН

    0 0 Отговор
    Няма кой да среже лентата?