Last news in Fakti

16 Юни, 2021 13:45 2 312 0

Отнеха земи от министерството на отбраната

  • правителство-
  • имоти-
  • статут-
  • промяна-
  • решение

Правителството промени статута на редица имоти

Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от Министерство на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са девет поземлени имота, намиращи се в община Търговище, с. Вардун.

След включване на имотите в Държавния поземлен фонд, министърът на земеделието, храните и горите ще упражнява правата на собственика на земите като ги отдава под наем или аренда, управлява ограничени вещни права върху тях, продажба и замяна със земеделски земи на физически и юридически лица, както и при установяване на неправомерно ползване на земи от държавния поземлен фонд областните дирекции „Земеделие“ ще могат да приложат изземването им по реда на чл. 34 ЗСПЗЗ.

Съгласно друго правителствено решение, на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор се предоставя безвъзмездно за управление имот - публична държавна собственост за осъществяване на дейността му. Имотът се намира на ул. „Мария Луиза“ № 19 в гр. Русе и представлява самостоятелен обект в сграда. Досега имотът е управляван от Министерството на икономиката, но вече е с отпаднала необходимост за министерството.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА