Last news in Fakti

30 Юни, 2021 17:32 6 575 2

Нов стопанин на атрактивен имот в София

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Правителството се разпореди с имоти

Нов стопанин на атрактивен имот в София - 1
Снимка: БГНЕС

По решение на правителството община Плевен получава правото на собственост върху държавен имот с площ 7166 кв. м в гр. Плевен. На мястото ще се изгради нова учебна сграда на Основно училище „Валери Петров“ - гр. Плевен по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022“. Новата сграда ще даде възможност учениците от три училища да преминат в едносменен режим на обучение.

Поради отпаднала необходимост, по решение на Министерския съвет от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество се отнема правото на управление върху имот - публична държавна собственост и се предоставя на Агенция „Митници“ за изпълнение на нейните функции. Имотът се намира на ул. „Юлиус Ирасек“ № 4 в гр. Монтана и представлява самостоятелен обект с площ 34.32 кв. м на четвъртия етаж в административна сграда.

Предоставя се управлението върху имот - публична държавна собственост на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. Имотът се намира на ул. „Кожарска“ № 2 а, район „Сердика“ в гр. София и представлява учебна сграда, ползвана за работилници. В допълнително предоставената материална база академията ще има възможност да премести всички дейности, свързани с театралното и кинопроизводството, както и значителна част от обучението на студентите с цел осигуряване на подходящи условия.

Правителството даде съгласие за апортиране на движими вещи, собственост на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, в капитала на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. По този начин ще се увеличи капиталът на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД със стойността на непаричната вноска, представляваща правото на собственост върху материалите и резервните части.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Шиле

    1 1 Отговор
    И каква работа има митницата в Монтана?
  • 2 Изнасят дървен материал през митница

    3 0 Отговор
    Монтана!! И дърва за отопление!!