10 Юли, 2021 10:37 2 317 1

Ремонтират исторически имот

  • велико търново-
  • музей-
  • ремонт

Инвестират близо 3 млн. лв. в музей „Възраждане и Учредително събрание“

Община Велико Търново обяви обществена поръчка за предстоящия мащабен ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“. За обновяване на сградата, в която е приета Търновската конституция, са предвидени близо три милиона лева.

Музеят се нуждае от ремонти на покрива, от нови осветителна, отоплителна и климатична инсталация. При смяната на дограмата на музей „Възраждане и Учредително събрание“ изрично е поставено условието, че новите врати и прозорци трябва да се от естествено дърво и по никакъв начин да не се нарушава външният вид на историческата сграда, уточнява БНР.

Крайният срок за подаване на оферти от строителните фирми е 23 юли, след което ще се пристъпи към отваряне на ценовите оферти и избор на изпълнител.

Ремонтите на музея се финансират с два милиона лева от оперативна програма и 800 000 лева собствени средства на общината, за които великотърновската управа изтегли кредит.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милиарди

    5 3 Отговор
    потънаха там , сега се "сетили" селяндурите за нещо толкова емблематично и толкова ценно за Велико Търново и България!