Last news in Fakti

26 Септември, 2021 13:28 12 331 22

Община изкупува частни имоти

  • велико търново-
  • частни имоти-
  • изкупуване

Причината е разширяване на гробищния парк

Община изкупува частни имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Община Велико Търново ще изкупи 26 декара частни имоти, за да реши проблема с изчерпващите се места в гробищния парк на града. Шест са частните парцели с площ от 3 до 7 декара, които предстои община Велико Търново да изкупи за разширението на гробищния парк, уточнява БНР.

Поземлените имоти са обработваеми земи в северозападната част на парка. Общината предлага имотите да бъдат изкупени от собствениците, за да бъде избегната по-дългата процедура по принудително отчуждаване на терените. В общинския бюджет са предвидени 22 783 лв. по цени, определени от лицензиран оценител.

Предложението за изкупуването на земите предстои да бъде разгледано от Великотърновския общински съвет идната седмица. Управителят на общинската фирма „Обредни дейности“ Методи Петров очаква разрешение от общинските съветници дружеството да инвестира над 50 000 лева за закупуването на допълнителни мемориални стени и урнови ниши за гробищния парк. „Обредни дейности“ е най-печелившата общинска фирма, сочат годишните и шестмесечните отчети, които предстои да приемат съветниците.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Гъдю

    25 0 Отговор
    Само по 880 лв. за декар?...

    Коментиран от #20

  • 2 Аламинут

    7 2 Отговор
    Нужно е да стане ,като с подземните
    паркингитри,четири етажа по надолу.
    Така всички ще са доволни.Инак,живите
    няма къде да се размножават.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Земата трабва да се НАТОРЯВА !

    10 0 Отговор
    Народа е Композ ! Той и за друго нестава , освед да щъка без работа нагоре и надолу и да скимти недоволен ! Хайде на Картала че земята трябва да се облагородява !
  • 5 Кой казва че у нас небележим РЪСТ ?

    12 0 Отговор
    Има ! Има ръст ! Най-много пустеещи Села са в нашата Страна ! Прекрасно ! Тишина и чист въздух а чужденците го оценят положително ! Те нарастват а ние се редуцираме , да не им димим с чушкопеците !
  • 6 Вече има ПРЕДЛОЖЕНИЕ

    7 2 Отговор
    На Националният ни ТРИКОЛОР вместо Герба да поставим ЧУШКОПЕКА ! Той днес е надеждата за оцеляване на Нацията през ЗИМАТА ! От Герба вече Файда НЯМА , щото и държава НЯМА !
  • 7 Колкото повече на КАРТАЛА, толкоз

    5 0 Отговор
    Повече, Фонд Пенсионно Обезпечаване ще НАМАЛЯВА ! Разходите се съкращават ! Жътва е сега - Пейте Робини ! Болярски - там горе по чукарите Карталски !

    Коментиран от #9

  • 8 Народа не е НУЖЕН !

    7 0 Отговор
    Той е БРЕМЕ за частният Бизнес ! По-малко Сган и Паплач - по-малко Данъци, Такси и Общински отчисления за разни населения ! А м чи , ней ли тъй ся ! Да си говорим истината ! Народа не е нужен вече !
  • 9 Това е

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Колкото повече на КАРТАЛА, толкоз":

    Беляковец, не е Картала. Селяндур!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 А казват че цените на жилищата поскъпват

    1 0 Отговор
    Селата празни а жилищата поскъпват НО КЪДЕ ? Само на КАРТАЛА и Беляковец ! Прекрасно ако имах днес там за продан , поне декар място !
  • 11 Бъди щастлива Ани !

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Това е":

    Кой те бута че се клатиш ? Акация , Картал, Беляковец - нима това е важното ? Мару/о смачкана ! Трагедията че народа изчезва а ти ми коретираш навигатора ! Хайде и ти тръгвай за Картала и от теб файда също няма !
  • 12 Не ме предизвиквай

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Това е":

    Че ми иде да изригна от ГНЯВ и мъка по туй що бяхме и затрихме. Аз пиша чре метафора и ирония за да жегна огъня на унилия у нас който все още има огън в сърцето и милее за народ , родина, държава и достойнство ! А ти си тръгнал да ми корегираш топографската ориентация ! А за тава и въпрос нестава. Зърното е важно - народа да се опази ! Народа са Пчелите дето мед в кошера носят а не олигарсите криминалисти !
  • 13 Една държава с над 1340 годишна ИСТОРИЯ

    5 0 Отговор
    ЗАГИВА днес жалко и безславно , защото сърцатани са бузчувствени ! Хора - сомнанбули , уж живи а сърца нямат !
  • 14 Българин звучили днес ГОРДО ?

    3 0 Отговор
    Или Жалко , Невежо , Нещастно , Унизително Мизерно и ПОЗОРНО ?
  • 15 Възрастни хора скачат от високи етажи

    6 0 Отговор
    Аптекарка в Ловешко забавя погребението на родителя си за да изчака последната му пенсия , че да го погребе и това не трогва никого ! И че срещу Две Кебапчета и Бира кандидат за Парламент се Гарантирано ИЗБИРА ! СТРЯСКАЛИ те нещо вътре в сърцето, че утре ще ти е същото и на тебе ДЕРИДЖЕТО ? НЕ? Значи ти си мъртав - човек от Монсанто !
  • 16 Пукотевица

    6 0 Отговор
    Прегледайте за сделки с тези имоти в последните 3 години!
  • 17 бах Киро

    4 1 Отговор
    Щом "обредни дейности" е най печалившата общинска фирма,а обработваема земеделска земя ще се изкупува за гробищни площи явно плана Ранът е в заключителния си етап,а Сорос и племето му потриват доволно ръце.За 31 години жалката ни държавица се затри.

    Коментиран от #18

  • 18 kkk

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "бах Киро":

    Помияр жалък, огледай се преди да пишеш- гробищата отдавна се правят извън градовете, обичайно граничат със земеделски земи и все в един момент теренът им свършва. И разбира се тогава следва изкупуване на околните терени- тук никакви планове не играят, като дойде момента се разширяват и това е.
  • 19 един там

    5 0 Отговор
    Много народ измря последните години! Много! Особено в Търново. Гледайте Киро Брейка има едно или 2 видеа, които ги снима точно от гробищния парк и показва колко много се е разширил и колко много нови гробове има. Положението е наистина трагично. Унищожават ни. Такъв мор не е имало и по време на войни. На някой явно му трябва тази територия, но без населението...
  • 20 Съдията Дред

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "бай Гъдю":

    Това е проблема с тия оценки от лицензираните оценители. Единият от способите е анализ на сделките, вписани в Имотния регистър. То там масово се пишат цени малко над данъчната оценка, само ако на купувача му трябва доказателство за произхода на средствата, се пише реалната цена. Незаконно е , но е факт. Иначе на 880 лева декара и аз съм съгласен да купя обработваема земя. Ама никой не продава.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 бокошкафа

    0 0 Отговор
    цената на държавната земя е 5980 лева за декар а оценителя я оценя на 880 лева тоя оценител дали да не го заровят жив в тия 28 декара що така ни униж щожавате беееееееееееееееее.