Last news in Fakti

14 Юли, 2021 13:37 1 889 2

Близо 17% ръст в продажбите

  • белгия-
  • жилища-
  • цени

Цените на жилищата в Белгия неотклонно растат

Близо 17% ръст в продажбите - 1
Снимка: Shutterstock

Търсенето на жилища остава високо в Белгия. Продажбите също отчитат значително повишаване. За първото полугодие на текущата година те са нараснали със 17% спрямо същия период на 2020-та, посочват от Федерацията на нотариусите на страната.

При отчитане на инфлацията от 1.3%, о през първите шест месеца на текущата година цените на жилищата в Белгия са се увеличили с 3.8%.

Търсенето на купувачите е съсредоточено в не много големи градове. Профилът на клиентите са предимно млади хора, желаещи да се възползват от ниските лихви по ипотечните заеми, както и от такива, които придобиват жилища с инвестиционна цел. Акцент са имотите ново строителство с две спални. Значително по-малък е интересът към апартаментите с една спалня и студиа. Причината е, че все повече хора се съобразяват с опцията, че може и да продължат да работят от къщи за дълго време напред. „Младите хора се сблъскват с проблемите при изкачване на „жизнената стълбица“. Ако преди 5 години 26.8% от купувачите са били на възраст до 30 години, то днес техният дял е спаднал на 24.2%. Спадът би бил още по-голям, ако не бяха ниските лихви по ипотечните заеми“, коментира Ван Опсталя от Нотариалната камара.

Днес хората на възраст между 31 и 50 години купуват повече имоти спрямо преди 5 години. Много търсят да придобият имот, в който да прекарат старините си. Има и такива, чиято цел на покупка е отдаване под наем.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брокер

    1 3 Отговор
    Спокойно,тук цените ще паднат....,след 15 - 20г.