Last news in Fakti

22 Юли, 2021 18:11 1 861 2

Без ОВОС при реконструкцията на летище

  • граф игнатиево-
  • реконструкция-
  • овос-
  • f-16

Ремонтът на "Граф Игнатиево" се налага във връзка с съхранение, поддръжка и експлоатация на самолети F-16 blосk 70

Без ОВОС при реконструкцията на летище - 1
Снимка: М. Богданова ©

На основание чл. 81, ал. 6 от Закона за опазване на околната среда и чл. 26, т. 23 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, по обосновано предложение на министъра на околната среда и водите и министъра на отбраната, Министерският съвет прие решение за преценка на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за инвестиционно предложение „Летище Граф Игнатиево - реконструкция и модернизация на съществуваща инфраструктура, с цел осигуряване на изискващите се условия за съхранение, поддръжка и експлоатация на самолет F-16 blосk 70, съпътстващи дейности на летищата Долна Митрополия, Крумово и Безмер - единствено за целите на националната отбрана.

Решението е „да не се извършва ОВОС“, предвид че инвестиционното предложение ще се реализира единствено за целите на националната отбрана, а процедурата по ОВОС предполага прозрачност и предоставяне на чувствителна/класифицирана информация, което би създало риск за националната отбрана.

Изпълнението на решението на Министерския съвет ще допринесе за успешна реализация на проектите, свързани с придобиването на новия тип боен самолет F-16 blосk 70 от българските Военновъздушни сили.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    7 1 Отговор
    Американските F-16 нали там кацат и излитат при ученията сега. Защо трябва толкова голям ремонт?

    Коментиран от #2

  • 2 Варненец

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    За дълготрайно съгранение. Демек гаражи за самолети.