21 Февруари, 2013 15:33 3 902 3

Стачка на строителите по италиански (ВИДЕО)

  • стачка-
  • строители-
  • италия

През последните 10 години строителният сектор в Италия е в криза. Само за последните 5 години близо 900 000 души в бранша са загубили работата си. Много от тях нееднократно са протестирали, организирайки митинги пред сградата на Миланската фондова борса. Дори имат определен ден за това през годината, наречен „Ден на гнева”.

Тазгодишният протест беше по-различен. Пред сградата на борсата протестиращи строители, архитекти, инженери и брокери на недвижими имоти подредиха 10 000 строителни каски, а в центъра на площада поставиха скулптура, изразяваща неприличен жест. Произведението на изкуството е дело на художника Маурицио Кателан. По този безмълвен, но изразителен начин италианските строители изразяват гнева и разочарованието от тежката ситуация в бранша и безсилието държавата да се справи с проблема.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 1 Отговор
    хубаво, ама къде видяхте 10 000 (десет хиляди!) строителни каски???
  • 2 случаен

    0 1 Отговор
    Преброени 7200 броя. Е може и да не са 10000 наистина.
  • 3 Иван

    0 0 Отговор
    Случващото се по улиците-срина пазара за имоти в БГ!