Last news in Fakti

26 Август, 2021 19:31 4 417 2

Строят нова зона за отдих и забавления

  • пловдив-
  • тракия-
  • комплекс-
  • отдих

Комплексът ще се намира в пловдивския комплекс "Тракия"

Инвестиционно намерение за изграждане на огромна зона за спорт и атракции е внесено в РИОСВ за Оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/. Според документите, на терен от 54 декара в зона 33 в ЖР „Тракия” предстои да бъде изграден закрит спортен комплекс на 6 етажа и детска ясла със закрит басейн . Разгъната площ на комплекса е 16 400 кв. м. , а на яслата – 2000 кв. м. 21 600 квадрата от парцела е предвидена за озеленяване и изграждане на водно огледало.

Инвеститор е фирма „Ес Джи Инвест -1” , която преди месец започна изграждането на мега комплекса „Residential park”. Намерението е част от подпроектите на компанията, която гради зелен квартал от ново поколение - без автомобили , със собствен център , с търговски площи и зони за забавление и спорт, уточнява TrafficNews.

Новата зоната за спорт и атракции е част от големия проект. В нея няма да има жилищни площи, а ще бъде с обществено предназначение. „В спортния комплекс ще има закрит плувен басейн, тенискортове, тренажори за голф и ски, зали за различни спортове – йога, пилатес , кондиционни тренировки, бойни спортове и др. Спортни площадки ще бъдат изградени и на открито, като те ще бъдат със свободен достъп” разказа проектантът арх. Радо Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    3 2 Отговор
    И сега като почнат едни съмнения.......и сигурно ще са верни.
  • 2 Русенец

    0 1 Отговор
    А на мястото на казармата в Русе, кога?