Last news in Fakti

2 Септември, 2021 15:07 3 090 1

Продават бившата къща на френски политик

  • шарл де гол-
  • великобритания-
  • имот-
  • къща-
  • продажба

Имотът, в който е живял Шарл де Гол във Великобритания, може да се купи срещу 20.6 млн. EUR

В Хемпстед – зеленият анклаф на северен Лондон, известен, както сред знаменитости, така просто и сред британските богаташи, се продава бившата къща на някогашният френски президент Шарл де Гол. Имението Frognal House си търси нов собственик срещу сумата от 20.6 млн. EUR. Имотът е бил дом на известния политик през 40-те години на миналия век. Съпругата на президента – Ивон де Гол, е държала кокошка в двора, за да може дъщеря ѝ да се храни с пресни яйца.

Имотът, построен в средата на XVIII в., се появява на пазара преди две седмици и това първият път за последните 50 години, когато се обявява публично за продажба, сочи информация на компанията Bargets Estate Agents. В момента в имота се помещава манастира на сестрите от Святата Дороти, което е дом за чуждестранните студенти, следващи в Лондон.

По думите на посредници, къщата може да бъде преобразена отново в голямо частно имение. Независимо от наличието на нови постройки, в имота е запазена старинната архитектура, включително старите капаци на прозорците, чугунените балкони и специфичните за средата на миналия век корнизи. Имотът разполага и с камини с мраморни инкрустации и дървени панели.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еееее..

    4 1 Отговор
    Ама тя прилича на турски зандан.