Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 14:21 2 929 9

Община Бургас не е притежавала имоти в парка "Росенец"

  • росенец-
  • земи-
  • община

Впечатлението, че "Росенец“ е бил общински идва от това, че през 2000 г., кметът Костадинов издава акт за общинска собственост на 4600 дка терени в парка

Община Бургас не е притежавала имоти в парка "Росенец" - 1
Снимка: БГНЕС

Няма изчезнали общински земи в Росенец става ясно от отговор на областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова на официално питане от председателя на комисията по общинска собственост към Общинския съвет Георги Дракалиев. Повод за писмото му е твърдение на неговия колега Константин Бачийски пред парламентарната комисия "за Росенец“, че община Бургас е притежавала 4600 дка в парка, които кметът Николов е деактувал през 2013 г., а 5 години по-късно е актувал като общински само 3500 дка. Разликата от 1100 дка терени са обяснени от Бачийски като раздадени на приближени до ГЕРБ и ДПС лица.

От писмото на проф. Нейкова и приложените документи, много ясно се вижда, че община Бургас реално не е притежавала никаква земя в парка до 2017 г. и 2018 г., когато получава от областна управа споменатите 3500 дка пътища, алейна мрежа и зелени площи за широко обществено ползване.

Впечатлението, че "Росенец“ е бил общински идва от това, че през 2000 г., кметът Костадинов издава акт за общинска собственост на 4600 дка терени в парка, който акт обаче по никакъв начин не поражда собственост за общината върху тях. След дълги години продължили дела, съдът окончателно постановява, че имотът неправилно е бил актуван като общински, поради което през 2013 г. кметът Николов отменя въпросния акт.

"Важно беше, истината да се изясни за нашите съграждани, а тя е че общината не е загубила никаква земя в "Росенец“, коментира Дракалиев. "Сигурен съм, че колегата Бачийски е имал добри намерения и вероятно е бил подведен, иначе не би твърдял неверни неща. Политиците трябва по-добре да си проверяваме източниците, за да не създаваме впечатление, че си измисляме, с цел да обвиним в нещо опонентите си“, допълни още той.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    18 2 Отговор
    Това са бръщолевения на кмета Димитър Николов,
    по-известен в града като Крадливото Мите...
  • 2 Активист на БКП

    10 3 Отговор
    Абе не са и на Сопола🇹🇷
  • 3 видял

    15 1 Отговор
    А земите купени от догана ,от Турция ли са внесени !! Цялото Отманли е държавна територия !! Там имаше вили на десетки заводи и предприятия ,и Костов ги разкости !

    Коментиран от #5

  • 4 Бамбука

    11 1 Отговор
    Ясно, земята е била ничия. Който първи дошъл я приватизирал. Абе Дивия запад.
  • 5 среднощен

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "видял":

    Каква стана тя...? ДБ начело с Хр. Иванов - "по пързалката"...? Всичко много започва да прилича на "нагласено"... Интересни предизборни дни се задават...
  • 6 Пипи Чорапчето

    11 0 Отговор
    Да бе, Дракалиев, разбрахме вече посоката на мислите ти;) - Сарая доганов е на ничия земя...демек таман там му е мястото, че да заслепява в медните отблясъци на покрива си очите на оцъклените в морската шир пътешественици, поели с общинските корабчета към Св.Анастасия или Ченгенето;))
    И да те питам - ами с пътя за сарая кво стана последно? И с брега на сарая, дето го бяха нагласили като "ниви", че и райграс му бяха засели даже;))
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бургазлия 2

    5 1 Отговор
    Какво ви е чудно бе хора? Ами нагазил Доган в драките на Отманли и кой да види там - Дракалиев. Питал го на кой е земята в Отманли и оня му казал, че не е на общината и ако почерпи ще му я даде. И Доган го почерпил!
  • 9 Димов

    4 0 Отговор
    Още малко ще го изкарате, че е било ничия земя, а после Ердоган ще изкара документи, че е към анадолския вилает.