Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 18:25 41 920 19

Трета голяма строителна компания пред фалит

  • китай-
  • строителство-
  • компания-
  • фалит

Modern Land China по чудо избегна дифолт

Трета голяма строителна компания пред фалит - 1
Снимка: Shutterstock

Една от най-големите строителни компании в Китай – Modern Land China, е сред последните големи фирми в сектора, които не може да си обслужва дълговете, след Evergrande. Компанията не е платила главницата и лихвите по заем в размер на 250 млн. USD. Ръководството се надява в най-скоро време да привлече финансови консултанти, които да ѝ помогнат да преодолее кризата.

„Вноската не беше обслужена заради неизбежен проблем с ликвидността, възникнал в резултат на неблагоприятно въздействие на редица фактори, включително макроикономическата среда, ситуацията в сектора на недвижимите имоти и пандемията, предизвикана от коронавируса“, пише в изявление на Modern Land China

Fantasia Holdings, Sinic Holdings и China Properties вече обявиха дифолт по офшорни облигации през октомври. По чудо China Evergrande Group по чудо избегна дифолта. Всички се опасяват, че проблемите на големите китайски строителни компании ще доведат до колапс на световния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    115 10 Отговор
    ДА фалират и Българските строителни лапачи.

    Коментиран от #16

  • 2 Хахах

    40 7 Отговор
    Тея още ли не са разбрали, че дори "възхода" на Китай е предвиден .... сега ще станат собственост на най-големите банки. И следващите години ще работят за тях. ЩЕ ИМ ПУСНЕ НЯКОЙ ФАНДЪК НА КИТАЙ
  • 3 asd

    30 5 Отговор
    Китай взривява цял град от недовършени сгради с 85 000 бомби – видео

    Удивителни кадри показват 15 небостъргача, взривени по едно и също време при масово събаряне
    Разрушаването отне 4,6 тона експлозиви, поставени на 85 000 взривни точки в сградите в целия обект, съобщава Taiwan News.

    Зоната на взрива обхващаше 500 000 квадратни метра.
  • 4 2325

    23 15 Отговор
    Комитовааааа, защо им спря финансирането? Знаеш ли кво шъ станИ, ако 10 млн. китайци се изтърсят да протестират?
  • 5 Rene

    23 11 Отговор
    Малко ли бела докараха на света да се разпадат преди да са започнали ядряна война ...скарани са с всичките си сьседи...
  • 6 Джипсито

    24 7 Отговор
    Ама тва много ме заинтересува повече от покачването на цените и пандематичната обстановка! Няма да мигна от притеснение за жълтите маймуни!
  • 7 Симо

    28 4 Отговор
    Няма такава дума дифлот! Дефлот се казва! Старайте се като пишете де

    Коментиран от #12

  • 8 Емзеперикс-братче мило обади се.

    44 5 Отговор
    До-4..Браво на Комитова.направо им разказа играта на всички тарикати,псевдо-строители на магистрали..питам ви,аз,мои братя и сестри,Българи..т.е.това което виждам и аз,и вие..всички строители на магистрали-протестират,но,защо..не,чух,защо тези фирми изпълнителки на тези обекти,след като са били поканени на разговори техните шефове,те не са се отзовали,а са изпратили,кой-работниците,а защо..С кого са направени,Договорите,ало..с работниците или с тия тарикати,дето са взели парите 5год.напред..и след това Комитова,Ви виновна.що,бе..следва.
  • 9 Емзеперикс-братче мило обади се.

    44 4 Отговор
    И още едно сравнение.ако,може де..а,изводите ги правете вие..60км,околовръстен път-Мадрид,Испания.изпълнител-стр.ф-ма на Флорентино Перес,президент на ФК Реал Мадрид,под контрола и надзора на Европейската комисия,за 6мес.с 2-е платна по 3 ленти и с по една авариина,+детелини= 300млн.евро,т.е. по 5млн.евро на км.,а тук от Царигр.шосе до Младост-4,=146млн.лв.или 75млн.евро за...6км.повтарям 6км.,т.е.по 12.5млн.евро за 1км.,2.5год.и още се строи.
    Е,а кажете ми,аз ли съм луд,или съм извънземен,че нещо не ги разбрах тези разлики,но аз живея на планетата М88,и не ги разбирам тези ваши,землянски работи..инф.виж.тв-тата и интернет.там всичко си пише...
  • 10 Емзеперикс-братче мило обади се.

    40 2 Отговор
    И последно.с помнете си за ремонта НДК-85-90млн.лева,Централна Жп.гара-94млн.лева,Аерогара София,само козметични ремонти,и не на последно място,зала Арена Армеец-115-120млн.лева.,но построена от основи..всичко това е хубаво,даже много,но защо тези тарикати си мислят,че БГ народ,яде доматите с колците,които може,би ползваме за клечки за зъби.толкова много пари,страшно много.всичко се вижда..а,дали са откраднати или усвоени,това няма значение..направено е и точка.и,изводът е..че,докато има балъци,ще има и тарикати..аз спирам,защото се изморих..жал ми е България..помните думите на един велик българин-Кап.Петко Войвода:-Те по.....ха България..,това е било преди 100год.,но важи и днес,за жалост..но има Видов ден и Господ вижда всичко.Той бави,но не забравя..Благодаря ви и бъдете здрави..горе-изложеното,бе мое лично мнение,което не натрапвам никому..
  • 11 Bich

    13 3 Отговор
    В България всичко е по скъпо.тук останаха само извън земни.
  • 12 Бае Въло

    23 0 Отговор

    До коментар #7 от "Симо":

    В България няма и дума „дефлот“. В английския има „default“ (дефолт неизпълнение на задължение), но явно Миленчето е била на кафенце и е пропуснала този урок.
  • 13 Риск майна

    16 2 Отговор
    Да му мислят тези които са купували на зелено. Ако се разрастне кризата със фалитите и стигне до БГ. 50% от пишман предприемачите ще фалират, тогава пишман инвеститорите могат да пият по една чаша студена вода за парите си.
  • 14 Горски

    19 3 Отговор
    Не бе щото балона в САЩ с жилищата няма да е причината :-)
    Всички световни кризи в последните 100 години, винаги! - Абсолютно винаги са били предизвикани от САЩ. - Това показва историята и фактите!
  • 15 Дико

    21 1 Отговор
    Двустаен в София ... 200 хиляди евра!Е ос раха се!Питайте ги за печалбата на такъв ... ами поне 100 хиляди евра...гарантирано!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Елементарно е

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дико":

    Двустаен тук е много измислено понятие. Кухня няма, а е приобщена към маломерната всекидневна и заедно с тясната спалня реална площ 30-40 квадрата. Такава теснотия няма и в Хонконг. ѝсложи на цялата простотия 500евро разходи за строеж, таван 20000евро. А се продава за 120-150000!
  • 18 ЖлъченМЕХУР

    0 2 Отговор
    В Барселона има ли ?
  • 19 Вътю Т.Панчев

    3 1 Отговор
    МИ ТАКА СТАВА КОГАТО КЕТАЙСКИТЕ ЧОРБАДЖИИ-ИЗЕДНИЦИ , ТИЯ С ПРОМИШЛЕНИЯ КАПИТАЛ СЕ ЧУДЯТ ДЕ ДА ИНВЕСТИРАТ И СЪЩО КАТО ГАНЮ - ДАВАЙ В СГРАДИ ...А КОМУНЯГИТЕ НЕ СЪБИРАТ ДАНЪЦИ , КАТО ДАНЪК СГРАДИ НАПРИМЕР ...А В УСА ТОЯ ДАНЪК Е ОТ 1% ДО 5% АМА НА ПАЗАРНАТА СТОЙНОСТ ...И ТОВА Е ЗА ПЪРВИЯ ИМОТ , ЗА ВСЕКИ СЛЕДВАЩ УМНОЖАВАТ ПО 4-5 . А АКО НЕ ГО ПЛАТИШ - У ПАНДЕЛАТА И ТО ЗА ДЪЪЪЪЪЛГО ...