Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 11:09 2 620 3

Започна строежът на буферен паркинг на историческо място

  • царевец-
  • паркинг-
  • строеж

Той ще се намира в подножието на крепостта Царевец

Започна строежът на буферен паркинг на историческо място - 1
Снимка: БГНЕС

Във Велико Търново започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец за 155 автобуса и автомобила. Паркингът е част от големия проект за интегриран градски транспорт, за който Община Велико Търново има одобрено финансиране от 11,1 млн. лв. по Оперативна програма “Региони в растеж”, уточнява БНР. Туристическият буферен паркинг е в местността „Фенкхисар“ върху терен от близо 6,4 декара.

Идеята е с изграждането му да се подобри транспортното обслужване и да се обособят паркоместа за туристите и гостите на града. Паркингът под крепостта Царевец ще има места за 10 туристически автобуса и 145 паркоместа за леки коли, включително 16 електромобила и 8 за автомобили на хора с увреждания. Ще има и две зарядни станции за електрическите коли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенко

    11 1 Отговор
    11 мен лв за една площадка с 2 колонки за зареждане на Ел коли. Егаси държавата. После не се чудете защо не са останали млади хора в та държава

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сенко":

    От една страна си прав, но от друга зависи какво ще правят, понеже там са скали и ако разчистват 5декара скална маса няма да е лесно и евтино. Вероятно може да се свърши и за половината пари, съгласен съм. Навремето проверявах, като частник можех да си поръчам асфалт за алея за 45лв на квм., а те отчитат 3 пъти по-високи цени за два пъти по-тънък слой и обикновенна блажна боя, ясно ми е, карам по новата Марица и виждам как ден след ден тя се руши, а Боко й рязна лентата преди да е завършена, което е пълна подигравка.
  • 3 Мистър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сенко":

    Прочети пак. Част от програма за 11 милиона. Ще струва няколко стотин хиляди. Но как от там туристите ще драпат горе до крепоста? Само докато стигнеш до входа и ще си застъпваш езика.