Last news in Fakti

9 Декември, 2021 11:31 4 194 6

Пристрояват 9 класни стаи към Езиковата гимназия в Ловеч

  • ловеч-
  • училище-
  • пристрояване

Инвестицията е на стойност 1 432 200 лева

С първа копка и водосвет, отслужен от отец Любомир Казашки, стартира проект „Частично преустройство и пристрояване на съществуваща училищна сграда - ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч. Той е на стойност 1 432 200 лв. и се финансира от Министерството на образованието и науката. „Още през 2019 г. бяхме заложили да се реализира това преустройство на гимназията. Изготвихме проекта и благодарение на МОН получихме одобрено финансиране.

Освен, че ще се реализира едносменно обучение, ще се създаде достъпна архитектурна среда, включително изграждането на асансьор и нови кабинети, уточнява Actualno.com. Ще бъдат освободени помещения в общежитието и там да има 12 нови спални помещения. След 280 дни очакваме на 14 септември 2022 година да режем лентата на тази нова сграда“, каза кметът Корнелия Маринова.

„По тази програма за цялата страна общо са заделени 210 млн. лева. Нашето министерство има последователна политика в тази посока - да има равен достъп до качествено образование, да се учи на една смяна и децата да имат равен старт в живота“, каза зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова. Тя подари на гимназията седемте тома на „Лица и събития от моето време“ на Симеон Радев.

В ритуала по първата копка участваха зам.-министър Мария Гайдарова, кметът Корнелия Маринова, Радослав Хитов - директор на ПЕГ„Екзарх Йосиф I“ и Васил Дунев - управител на фирма „Ванков-Дунев“ ООД гр. Плевен, която ще изпълнява строително-монтажните работи. Ремонтът ще продължи 280 дни и се предвижда изграждане на самостоятелна учебна сграда с топла връзка към учебния корпус с цел преминаване на едносменен режим на училищния процес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Випуск ‘92

    9 1 Отговор
    Там съм завършила. Прекрасно училище!

    Коментиран от #4

  • 2 Мислещ

    0 1 Отговор
    Няма деца Никой не ражда У-щата са пълни с мъртви души

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Това е единият проблем. Другият е, че колкото има не ги пускат в училище, за да изнудват родителите им да се ваксинират.
  • 4 ади

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Випуск ‘92":

    Беше прекрасно и през 89. Но отдвна вече не е - за голямо съжаление. Това беше най-елитната езиковва гимназия за времето си. Сега копаят двора за нови учебни стаи - къде ще спортуват децата, бе идиоти.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ади":

    Е чак пък идиоти. Училището беше в лошо състояние още през 2000ната, падаха мазилки, подовете бяха разбити и изгнили, стълбите износени. Но имаше много,ама много дух. Страшно много се учеше, но и след това излизаха хора със знания, с разнородни интереси и умения, музиканти, лингвисти, преподаватели станали и ставащи известни. Учуден съм, че Хитов е още директор. А за площадките, има достатъчно, има и отделно футболно игрище от източната страна. Да се надяваме само, че няма да направят някоя грозотия, а ще го сглобят прилично с останалата част от сградата. Най-доброто училище с много история и най-вече даваща много на учениците.
  • 6 222

    1 0 Отговор
    Към Випуск 92 - Беше прекрасно училище, някога ...