15 Декември, 2021 09:21 3 947 5

Най-скъпите градове в света

  • жилища-
  • цени-
  • наем-
  • свят-
  • столици

Класацията включва както имоти за покупка, така и за наемане

Най-скъпите градове в света - 1
Снимка: Shutterstock

Класацията, изготвена от CIA Landlord Insurance, е базирана на данни на сайта Numbeo. Обединява актуалните цени както за покупка на имот, така и за неговото наемане във всички столици на планетата.

При наемите класацията се оглавява от Монако. Там месечният наем на жилище с една спалня е 3483 EUR. Следва Лондон с цена от 1974 EUR. В ТОП 3 влиза Вашингтон – 1963 EUR. На четвърта и пета позиция са Хонг Конг и Сингапур, съответно с наеми от 1942 и 1856 EUR.

В другия край на класацията са Сараево. Там може да се наеме едностайно жилище за месец едва срещу 262 EUR. В Подгорица цената е 323 EUR, а в Тирана – 335 EUR.

По отношение на жилищата за покупка, то Монако отново е на първо място със средна цена на квадратен метър от 73 638 EUR. Хонг Конг е на второ място – 29 192 EUR/кв.м, а на трето – Сингапур – 16 255 EUR/кв.м. В ТОП 5 влизат още Пекин и Сингапур, съответно с цени от 15 255 EUR/кв.м и Лондон, където средните нива на квадратен метър са 14 279 EUR. Всички данни се отнасят за жилища в централната част на съответните градове.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    4 0 Отговор
    Оправете заглавието на на градове а столици бе мисирки
  • 2 Тотото

    1 3 Отговор
    Купува в Лондон и давай под наем! Евтини са жилищата а пък наемите си ги бива
  • 3 мечо

    1 1 Отговор
    а вии саму ривети чи у настъ и скъпу
  • 4 другия

    7 0 Отговор
    защо сте пропуснали софия нарочно ли го правите
  • 5 другия

    8 1 Отговор
    все се каня да питам тея нашите архитекти и велики строители кога ще построят нещо подобно като това на картинката всички нови сгради в българия са в стил неосталински ресенесанс тея хора толкова ли немат очи и чувство за естетика може ли да не виждат какви сгради строят колегите им по цел свет