Last news in Fakti

29 Ноември, 2002 00:00 545 0

Отпадат проверките при връщане на данъчен кредит

Да няма данъчни ревизии при връщането на данъчен кредит по ЗДДС, решиха депутатите от комисията по бюджет и финанси в парламента при обсъждането на промените в закона на второ четене. Според финансовия експерт Йосиф Аврамов това създава условия за източването на данъчен кредит от недобросъвестни търговци. Те могат да прехвърлят пари от своята ДДС сметка на междинен търговец, а това може да се установи чак след една година при подаването на данъчна декларация.
По предложение на жълтия депутат Емил Кошлуков комисията одобри и друга законова поправка, която гласи, че на фондации, министерства, Българския червен кръст и юридически лица с нестопанска цел, извършващи обществено полезна дейност се разрешава внос на безвъзмездни помощи без акцизни стоки.
На фирмите се дава възможност да създават нестопански организации и да внасят каквото си пожелаят като помощи, коментира Аврамов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА