Last news in Fakti

18 Януари, 2022 11:11 18 733 5

Екзотична държава продава имоти срещу гражданство

  • пакистан-
  • чужденци-
  • инвестиции-
  • златна виза

Пакистан въвежда програмата „Златна виза“

 Екзотична държава продава имоти срещу гражданство - 1
Снимка: Shutterstock

Федералният министър на информацията и радиосъобщенията на Пакистан Фавад Чаудри обяви, че правителството разрешава на чужденци да получат документ за постоянно пребиваване срещу покупката на недвижими имоти. Сумата, която трябва да вложат нерезидентите, е между 100 000 USD и 300 000 USD.

Една от целите на програмата е да бъдат привлечени заможни афганистанци, които са се прехвърлили в Турция, Малайзия и други държави, след падането на режима в Кабул на 8 август 2021 г. Програмата е насочена по-конкретно към сикхите (бел. ред. религия, която представлява смесени ценности от индуизъм и ислям), които живеят в Канада и САЩ. Те са готови да инвестират в религиозни обекти. Другата цел на програмата е да бъдат „поощрени“ китайските граждани, които желаят да се преместят или създадат производство в Пакистан.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    25 2 Отговор
    "документ за постоянно пребиваване срещу покупката на недвижими имоти"

    Ало "журналистите" правите ли разлика между ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАНЕ, ЖИТЕЛСТВО и ГРАЖДАНСТВО? Това са 3 различни неща.
  • 2 Друг

    48 1 Отговор
    Пакистан не е екзотична държава! Може би ще ти дадат гражданство, но само ако си смениш вярата! Не пишете глупости! Като няма за какво дриго да пишете си замълчете ще изглеждате по умни!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 чичо

    11 2 Отговор
    Какво и е екзотичното ,мизерията ли? Автора да отиде да види и тогава да пише за екзотика!
  • 5 Libre comment air

    7 1 Отговор
    Щом Пакистан е екзотична държава....то аз съм космонавт....а който иска да му намалят оная работа с няколко сантиметра...да ходи....а може и в Израел и там мъжкото достойнство се намалява задължително....и ставаш евреин...