20 Януари, 2022 22:33 2 605 4

Армия инвестира 14 млрд. USD в ремонт на пристанища

  • сащ-
  • пристанище-
  • армия-
  • инвестиция-
  • укрепване

Това е част от борбата на американските власти срещу климатичните промени

Армия инвестира 14 млрд. USD в ремонт на пристанища - 1
Снимка: Shutterstock

Bъopъжeнитe cили нa САЩ щe инвecтиpaт нaд 14 млpд. USD в peмoнт нa пpиcтaнищa и вoдни пътищa. Сумата трябва да покрие разходите по над 500 проекта в цялата страна. Целта е с реализирането на проектите да се компенсира почти десетилетие, в което не са направени достатъчни инвестиции.

От въпросната сума 4 млрд. USD ще отидат за реновиране на пристанища и вътрешни водни пътища. Близо 5 млрд. USD ще се вложат в изграждане на предпазни съоръжения на крайбрежните градове.

Пристанищата се превърнаха в основен акцент на Белия дом, откакто възникнаха проблеми във веригите на доставки и рекордно високото търсене на вносни стоки от американците. Плановете на армията са да бъде реновирана амортизираната инфраструктура, както и разширяване на пристанищата с цял на тях да могат да акостират по-големи кораби.

Близо 3 млрд. USD ще бъдат вложени в намаляване количеството на потенциалните щети вследствие на були и наводнения. 1.5 млрд. USD от въпросната сума ще бъде насочена към четирите щата, които най-силно пострадаха от урагана Айда.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    3 2 Отговор
    Че откога американската армия има и данъчна служба
  • 2 Мда

    3 2 Отговор
    Е, САЩ прибраха трилиони от техния ковид. Колко са 14 милиарда, на фона на огромнте им печалби от ковида с държавни гаранции от целия свят?
  • 3 БарбаГанюс

    4 0 Отговор
    що не инвестират и в България, нали ни искат за външна граница, само ни използват, че и санкции ........
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    А ние с наши пари ще трябва да си удължаваме летищата, за да им кацат Ф16 тук.