Last news in Fakti

26 Април, 2013 19:30 4 466 1

Вълната имигранти повиши наемите нива в Швейцария

  • швейцария-
  • наеми-
  • жилища

През 2013 г. в Швейцария ще бъдат построени повече жилища в сравнение с 2012-а. Към края на миналата година 75 600 жилищни единици са били в етап на строеж, което е с 2.5% повече в сравнение с година по-рано. Това до известна степен би трябвало да задоволи прекомерното търсене.

Съществуват обаче региони, където интересът от страна на наематели е по-висок в сравнение с предлагането, като например Женева и Цюрих. Именно там се очаква наемните нива да се увеличат съответно с 2.5% и 2.4% до края на годината. Дали този процент е много или малко, може да се каже като се направи съпоставка с минал период. Така например, от 2005 г. досега наемните нива в Женева са се повишили с 25%, а в Цюрих – 13%. Важно е да се отбележи, че независимо от опитите за налагане на по-строги изисквания при получаване на ипотечни кредити, условията за банков заем са атрактивни за чужденците и това поддържа един умерен темп на поскъпване, както при наемите, така и при продажбените цени, обясняват анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    Колко французи напуснаха СОЦИАЛНАТА Франция ?