Last news in Fakti

17 Март, 2022 14:05 5 428 1

Бум на сделки на този екзотичен пазар

  • доминиканска република-
  • жилища-
  • инвестиция-
  • покупка

Покупка на имот с цел отдаване под наем в Доминиканската република е печеливш ход

Бум на сделки на този екзотичен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Към януари 2022 г. събиранията на Главната дирекция за вътрешни приходи (DGII) от продажба на недвижими имоти в Доминиканската република са се увеличили с 56.9% на годишна база. „По отношение на броя на сделките (включително прехвърляне и ипотека) през януари 2022 г. се очаква увеличение от 41,4%, което е с 1853 сделки повече спрямо същия период на предходната година“, се казва в доклада на DGII.

Разнообразното предлагане, доверието на инвеститорите и насърчаването на туризма са основните фактори, които направиха недвижимите имоти в Доминикана привлекателен пазар за купувачите.

„Секторът на недвижимите имоти в момента е много активен и във възход. Строителните компании са склонни да строят комплекси от всякакъв вид – както луксозни, така и в средния ценови сегмент, така че клиентите да имат избор“, казва Клаудия Кастило, бивш президент на Асоциацията на агентите и компаниите за недвижими имоти (AEI).

„Проектите за отдаване под наем на Airbnb станаха много по-популярни сред клиентите. Продажбите на апартаменти и вили също вървят добре в райони като Пунта Кана и Баваро“, добавя експертът.

Жилищният сектор в туризма се е възстановил от пандемията: „Много местни и чужденци са построили курортни жилища за собствени нужди или с цел инвестиция и печелене от тях“, уточнява Кастило.

Според консултанта по недвижими имоти Хайролд Хименес, промоции, провеждани от правителството на Доминикана чрез Министерството на туризма, позволяват на повече чужденци да се интересуват от предложенията, които са на пазара на недвижими имоти в Доминикана.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йеронимус БОШ

    0 1 Отговор
    А какво означава покупка и последвала продажба на къща и бутик в Барселона ?