Last news in Fakti

8 Август, 2023 11:07 2 500 0

Тук расте популярността на краткосрочните наеми

  • доминиканска република-
  • инвестиции-
  • имоти

В Доминиканската република нараства процентът на инвестиционните покупки на жилища

Тук расте популярността на краткосрочните наеми - 1
Снимка: Shutterstock

Жилищните комплекси в туристическите райони на Доминиканската република стимулират популярността на имотите за краткосрочно отдаване под наем, предлагайки атрактивна възможност за инвестиция и същевременно почивка. Към юли 2023 г. Министерството на туризма изчислява, че има около 40 850 имота в дигитални платформи като Airbnb с 99 609 стаи.

Тези данни показват, че доминиканците все повече инвестират в недвижими имоти както за лична употреба, така и за отдаване под наем на туристи. Хавиер Хермана, главен изпълнителен директор на Cana Rock, подчерта значителното покачване на стойността на имотите в страната през последните 7 години. Апартаменти, които преди са стрували 150 000 USD, сега се оценяват на 300 000 USD, което подчертава инвестиционния потенциал на Доминиканската република.

Според Херман, страната се смята за сигурно убежище за инвестиции поради своята правна и физическа сигурност. В допълнение, инвеститорите се възползват от данъчни стимули и освобождавания, предоставени от доминиканското правителство като награда за техния принос към икономиката.

Ръководителите на индустрията също така подчертаха въздействието на събития като концерт на доминиканския композитор Хуан Луис Гера в началото на годината, което повиши краткосрочните наемни цени до 600 USD на вечер.

Доминиканската република се очертава като атрактивна дестинация за инвестиции в туризма, привличайки 25% от притока на чуждестранен капитал през 2022 г., което се равнява на 1,01 млрд. USD, според ProDominican, Центърът за инвестиции и износ на Доминиканската република.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА