Last news in Fakti

23 Януари, 2003 00:00 495 0

Билетите за градския транспорт ще се увеличат на 0,50 лв.

  • вдигането-
  • билетчетата
0,50 лв. да станат билетчетата за градския транспорт, поиска вчера столичният кмет Стефан Софиянски. “Не че аз го искам, но така налага икономическата логика, вдигнаха се цените на горивата”, обясни той пред “Сега”. Ако се стигне до увеличение на цената, то щяло да стане от 1 април.
Само билетчетата за единични пътувания щели да поскъпнат, допълни кметът. “С вдигането искаме да насърчим ползването на картите от една страна, а от друга - да запазим преференциите”, каза Софиянски. Държавата се била издължила миналата година за преференциалните пътувания на своите служители. За тази година министерство на финансите предвидило заплащане на СКГТ на 60% от стойността на издаваните карти с намаление.
Групата на Евгений Бакърджиев няма да подкрепи вдигането на цената на билетчетата. “Всички общински съветници приехме през декември декларация, че няма да вдигаме цени и такси заради бюджетния дефицит”, обясни председателката им Златина Карова. “Радикали” още чакали кметът да се отчете на общинарите какво е платила държавата на СКГТ за преференциалните карти. Досега нямало такъв отчет.
“БСП има принципна позиция да не подкрепя вдигането на цената”, заяви зам.-шефът на “червените” общински съветници Мичо Райковски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА